Κοσμος

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Στο χείλος της διακοπής οι σχέσεις με τις ΗΠΑ

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Μπάιντεν για τον Πούτιν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βλαντίμιρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν © EPA/PETER KLAUNZER
Βλαντίμιρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν © EPA/PETER KLAUNZER

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τον Βλαντιμίρ Πούτιν ωθούν τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας στο χείλος της διακοπής σύμφωνα με το ρωσικό YΠΕΞ.

«Οι απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τον Βλαντιμίρ Πούτιν ωθούν τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας στο χείλος της διακοπής», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Μπάιντεν είπε την περασμένη εβδομάδα ότι θεωρούσε τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου». Σήμερα, με την ευκαιρία αυτή, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία Τζον Σάλιβαν κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και του παρέδωσε επίσημη διαμαρτυρίας.

«Τέτοιες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, ανάξιου πολιτικού τόσο υψηλού βαθμού, έφεραν τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις στα πρόθυρα διακοπής», ανέφερε το υπουργείο.

Αυτή άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν χαρακτηρίζει ανοικτά «δολοφόνο» τον ρώσο ομόλογο του. Τον Μάρτιο του 2021 σε συνέντευξή του που είχε μεταδοθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Μπάιντεν δήλωνει πως πιστεύει ότι ο Πούτιν είναι «ένας φονιάς» και προειδοποιούσε πως «θα υποστεί τις συνέπειες». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ