Κοσμος

Ουκρανία: Πάνω από 2.500 νεκροί στη Μαριούπολη μέχρι σήμερα

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι δεν στοχοποιεί αμάχους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαριούπολη
Μαριούπολη © EPA/MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα από τις ρωσικές δυνάμεις.

Περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι της Μαριούπολης, της πόλης αυτής στη νοτιοανατολική Ουκρανία, έχουν σκοτωθεί από τις 24 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, ανέφερε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο προεδρικός σύμβουλος Ολέκσι Αρέστοβιτς.

Ο ίδιος είπε ότι επικαλείται στοιχεία από τις δημοτικές αρχές της Μαριούπολης και κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι χθες Κυριακή εμπόδισαν την ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει στην περικυκλωμένη πόλη.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι δεν στοχοποιεί αμάχους.

Πόλεμος στην Ουκρανία: 90 παιδιά έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί

Σημειώνεται ότι 90 παιδιά έχουν σκοτωθεί και περισσότερα από 100 έχουν τραυματιστεί στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου που η Ρωσία εισέβαλε στη γειτονική της χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του ουκρανού γενικού εισαγγελέα.

«Ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων καταγράφηκε στις περιοχές του Κιέβου, του Χαρκίβ (Χάρκοβο), του Ντονέτσκ, του Τσερνίχιφ, του Σούμι, της Χερσώνας, του Μικολάγιφ και του Ζιτόμιρ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διακριβώσει άμεσα τις πληροφορίες.

Η Ρωσία διαψεύδει ότι στοχοποιεί αμάχους σε αυτό που χαρακτηρίζει «ειδική επιχείρηση» με στόχο την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας.

Πόλεμος Ουκρανία - Ρωσία: Νέες επιθέσεις & νέες συνομιλίες (Live)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ