Κοσμος

Ουκρανία: Νεκροί έγκυος & μωρό μετά από βομβαρδισμό σε μαιευτήριο

«Σκοτώστε με τώρα» φώναξε η γυναίκα στους γιατρούς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tραυματισμένη έγκυος από μαιευτήριο που υπέστη ζημιές από βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη της Ουκρανίας στις 9 Μαρτίου
Tραυματισμένη έγκυος από μαιευτήριο που υπέστη ζημιές από βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη της Ουκρανίας στις 9 Μαρτίου © AP Photo/Evgeniy Maloletka

Ουκρανία: Έγκυος και το μωρό της πέθαναν μετά τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη.

Μια έγκυος γυναίκα και το μωρό της έχασαν τη ζωή τους όταν η Ρωσία βομβάρδισε το μαιευτήριο όπου επρόκειτο να γεννήσει, μεταδίδει σήμερα το Associated Press.

Η γυναίκα προσπαθούσε να ξεφύγει από τον βομβαρδισμό στο μαιευτήριο στη Μαριούπολη όπου επρόκειτο να γεννήσει και οι φωτογραφίες της να μεταφέρεται εσπευσμένα με φορείο σε ασθενοφόρο είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Στο υλικό που τραβήχθηκε την Τετάρτη από δημοσιογράφους του AP μετά την επίθεση στο νοσοκομείο, η γυναίκα φαίνεται να αγγίζει το ματωμένο κάτω μέρος της κοιλιάς της, ενώ το χλωμό πρόσωπό της αντικατοπτρίζεται το σοκ που έχει υποστεί.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε άλλο νοσοκομείο, αλλά πιο κοντά στην πρώτη γραμμή, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να την κρατήσουν στη ζωή.

Συνειδητοποιώντας ότι έχανε το μωρό της, οι γιατροί είπαν ότι τους φώναξε: «Σκότωσέ με τώρα!».

Ο χειρουργός Timur Marin βρήκε τη λεκάνη της γυναίκας συνθλιμμένη και το ισχίο αποκολλημένο. Οι γιατροί έκαναν καισαρική τομή, το βρέφος ωστόσο δεν έδειξε «σημάδια ζωής», είπε ο χειρουργός.

Στη συνέχεια, εστίασαν στη μητέρα. «Περισσότερα από 30 λεπτά ανάνηψης της μητέρας δεν απέφεραν αποτελέσματα», είπε ο Μάριν το Σάββατο. «Πέθαναν και οι δύο».

Μετά τη θύελλα οργής που προκλήθηκε στη διεθνή κοινή γνώμη από την επίθεση, η οποία χαρακτηρίστηκε από πολλούς «έγκλημα πολέμου» Ρώσοι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι το μαιευτήριο είχε καταληφθεί από Ουκρανούς ακροδεξιούς που το χρησιμοποιούσαν ως βάση, με τον Ρώσο πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη να φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει τις αποτρόπαιες εικόνες «fake news».

Πόλεμος Ουκρανία - Ρωσία: Νέες επιθέσεις & νέες συνομιλίες (Live)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ