Κοσμος

Ουκρανία: Σκοτώθηκε ο προπονητής της ομάδας Νέων της Σαχτάρ

Την ανακοίνωση έκανε ο γενικός διευθυντής της ομάδας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Σκοτώθηκε ο προπονητής της ομάδας Νέων της Σαχτάρ Ντονέτσκ
Η ομάδα της Σαχτάρ © EPA/JUANJO MARTIN

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε ο προπονητής της ομάδας Νέων της Σαχτάρ Ντονέτσκ.

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στην Ουκρανία, με τους νεκρούς να αυξάνονται συνεχώς, μία εβδομάδα μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού. Ο τελευταίος νεκρός από τον χώρο του αθλητισμού αφορά το ποδόσφαιρο. Όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Σαχτάρ Ντονέτσκ, Σερκέι Πάλκιν, ο προπονητής της ομάδας Νέων του ουκρανικού συλλόγου, έπεσε νεκρός χτυπημένος από ρωσικά πυρά.

«Ένα μέλος μας σκοτώθηκε χθες. Προπονητής στην ομάδα Νέων. Μία σφαίρα τον σκότωσε. Η Ρωσία σκοτώνει Ουκρανούς, σταματήστε αυτήν την τρέλα. Δεν μπορείτε να παραμείνετε σιωπηλοί, γιατί θα είναι προσωπική ήττα για τον καθένα και θα τη θυμούνται οι μελλοντικές γενιές», δήλωσε ο Πάλκιν.

Ο ίδιος συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες, στις διοικήσεις και στους ποδοσφαιριστές των ρωσικών ομάδων: «Αυτή η ήττα δεν θα μπορεί να διαγραφεί από την παγκόσμια ιστορία. Και ο καθένας από εσάς θα είναι ένοχος και υπεύθυνος για τα εγκλήματα που διαπράττονται».

Σημειώνεται ότι η Σαχτάρ Ντονέτσκ εδρεύει σε μια περιοχή όπου κυριαρχεί το φιλορωσικό στοιχείο και ήταν μια από τις δύο (μαζί με τον Λουχάνσκ) που αναγνώρισε την αναγνώρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ως ανεξάρτητες, πριν εξαπολύσει την επίθεση στην Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε κλοιό Κίεβο και Μαριούπολη (Live)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ