Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνολικά έχουν σκοτωθεί 41 παιδιά

Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να προσδιορισθεί ο αριθμός των νεκρών σε Μαριούπολη και Βοπλνοβάχα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνολικά έχουν σκοτωθεί 41 παιδιά
Κίεβο - Οικογένεια © EPA/ROMAN PILIPEY

Ουκρανία: Από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έχουν σκοτωθεί 41 παιδιά και 76 έχουν τραυματισθεί.

Από την αρχή της ρωσικής εισβολής έως σήμερα, στην Ουκρανία έχουν σκοτωθεί 41 παιδιά και έχουν τραυματισθεί 76, δήλωσε η αρμόδια επίτροπος της ουκρανικής βουλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Λιουντμίλα Ντενίσοβα, σε ανάρτηση της στο Telegram, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

Η Ντενίσοβα δήλωσε ότι από το Χάρκοβο απομακρύνθηκαν άλλα 300 άτομα. «Μεταξύ τους είναι μια μητέρα με τα τρία της παιδιά, που σώθηκαν από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού. Ωστόσο από το ωστικό κύμα τραυματίσθηκε το ένα παιδί. Επίσης μια γυναίκα δήλωσε ότι την ώρα που μιλούσε με έναν αστυνομικό, μπροστά στα μάτια τους σκοτώθηκε ένα παιδάκι», δήλωσε η Ντενίσοβα.

Στην πόλη Ντεργκάτσι της περιοχής του Χαρκόβου κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών από το ρωσικό πυροβολικό, επλήγησαν το λύκειο Ν3 και τετράγωνα με κατοικίες της πόλης. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν μεταξύ των οποίων και ένα τετράχρονο παιδάκι.

Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να προσδιορισθεί ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών στην Μαριούπολη και στην Βοπλνοβάχα καθώς οι πόλεις αυτές έχουν πολιορκηθεί από τα ρωσικά στρατεύματα, μεταδίδει το πρακτορείο Ukrinform.

Η Ντενίσοβα, σύμφωνα με το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ανάφερε ότι βομβαρδιστήκαν περιοχές αμάχων στο Νικολάγεφ, το νότιο τμήμα της πόλης, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές 60 σπίτια, ενώ από τις επιθέσεις στο Χάρκοβο τις μέρες αυτές επλήγησαν από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού περίπου 30 σχολεία, 27 παιδικοί σταθμοί και 5 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Πόλεμος - Ουκρανία: Παιδιά με καρκίνο μεταφέρθηκαν στην Πολωνία

Την ίδια ώρα, παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο μεταφέρθηκαν από νοσοκομείο της Ουκρανίας, σε νοσοκομεία της Πολωνίας. 

Οι συνεχείς βομβαρδισμοί σε πόλεις της Ουκρανίας δεν επιτρέπουν στα παιδιά να συνεχίσουν τις θεραπείες τους κατά του καρκίνου και έτσι μεταφέρονται μαζί με τους γονείς ή τους φροντιστές τους σε νοσοκομεία της Πολωνίας, για να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση.

Σύμφωνα με το BBC, τα νοσοκομεία εκκενώνονται από τη μη κυβερνητική οργάνωση Herosi, που συντονίζεται από το νοσοκομείο St Jude Children's Research Hospital που εδρεύει στις ΗΠΑ, το οποίο προσπαθεί να μεταφέρει τους ασθενείς σε κέντρα ιατρικής περίθαλψης σε όλη την Ευρώπη.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατάπαυση του πυρός κατά τόπους - Live

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ