Κοσμος

Πόλεμος Ουκρανία: Ρώσοι βομβάρδισαν πολυκατοικία στο Κίεβο

Δύο νεκροί και επτά τραυματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι βομβάρδισαν πολυκατοικία σε προάστιο του Κιέβου
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι βομβάρδισαν πολυκατοικία σε προάστιο του Κιέβου © Twitter

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι βομβάρδισαν πολυκατοικία σε προάστιο του Κιέβου - 2 νεκροί και 7 τραυματίες.

Τουλάχιστον δύο άτομα έχουν σκοτωθεί και ακόμα επτά έχουν τραυματιστεί από επίθεση των ρωσικών δυνάμεων με πυραύλους σε πολυκατοικία εννέα ορόφων σε προάστιο του Κιέβου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας το πολυόροφο κτίριο βρίσκεται στη γειτονιά Ομπολόν και χτυπήθηκε από οβίδα γύρω στις 5 τα ξημερώματα.

Το Kyiv Independent μεταδίδει πως δύο άτομα ανασύρθηκαν νεκρά από το φλεγόμενο κτίριο ενώ άλλα εφτά έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Εκτός του κτιρίου αυτού, επίθεση από βομβαρδισμούς δέχθηκε και το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov στο Κίεβο.

Βομβαρδισμός σε μαιευτήριο με θύμα μία έγκυο και το βρέφος της 

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μία από τις εγκύους του βομβαρδισμένου μαιευτηρίου στη Μαριούπολη.

Η εικόνα της, να απομακρύνεται από τους διασώστες πάνω σε φορείο, είχε κάνει τον γύρο του κόσμου στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν ευρέως μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό στο εν λόγω ουκρανικό νοσοκομείο.

Στέλεχος της κυβέρνησης της Κριμαίας δηλώνει πως υπάρχει πλέον χερσαίος διάδρομος που συνδέει τη χερσόνησο με το Ντονμπάς

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της προσαρτημένης στη Ρωσία χερσονήσου της Κριμαίας υποστήριξε σήμερα ότι υπάρχει πλέον χερσαίος διάδρομος που συνδέει τη χερσόνησο με την περιοχή των φιλορώσων αυτονομιστών, το Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία.

Κατά το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Γκιόργκι Μουράντοφ είπε πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δρόμο που οδηγεί από την Κριμαία στη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με τον κ. Μουράντοφ, αυτό θα επιτρέψει να σταλούν στους κατοίκους της περιφέρειας Ντανιέτσκ ανθρωπιστική βοήθεια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ