Κοσμος

ΗΠΑ: Oι Ρώσοι προσπαθούν να απομονώσουν τη Μαριούπολη

«Οι δυνάμεις κατοχής θέλουν να την μετατρέψουν σε πολιορκημένο Λένινγκραντ» λένε οι Ουκρανοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_123493976_whatsappimage2022-03-03at9.32.02am-4.jpg
Μαριούπολη © EPA Pool

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περικυκλωμένη, χωρίς τρόφιμα και νερό η Μαριούπολη σύμφωνα τους Ουκρανούς - Θέλουν την πολιορκήσουν ασταμάτητα, λένε οι Αμερικανοί.

Η πόλη στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας αποτέλεσε σημαντικό στόχο για τους Ρώσους κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, που μετρά ήδη μια εβδομάδα, μαζί με το Χάρκοβο και τη Χερσώνα στο νότο. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι Ρώσοι θα περικυκλώσουν την πόλη ώστε να την πολιορκήσουν. 

«Η Μαριούπολη έχει περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις», δήλωσε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Άντον Χερασένκο.

«Οι δυνάμεις κατοχής θέλουν να την μετατρέψουν σε πολιορκημένο Λένινγκραντ», σημείωσε, αναφερόμενος στην πολιορκία από τα ναζιστικά στρατεύματα του Λένινγκραντ, όπως ονομαζόταν η Αγία Πετρούπολη, στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την πολιορκία του Λένινγκραντ.

Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη Μαριούπολη, όπου υπό κατοχή βρίσκονται 400.000 άνθρωποι, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform. 

Όπως αναφέρουν οι Ρώσοι βομβαρδίζουν «συνεχώς και σκόπιμα» κρίσιμες μη στρατιωτικές υποδομές, αφήνοντας την πόλη χωρίς νερό, θέρμανση ή ρεύμα.

«Αυτήν τη στιγμή προσπαθούμε να βοηθήσουμε την Μαριούπολη. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση 400.000 άνθρωποι…. Προσπαθούμε να στείλουμε εκεί ανθρωπιστική βοήθεια» δήλωσε η Λουντμίλα Ντενίσοβα αρμόδια της ουκρανικής Βουλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ukraina-24».

«Δουλεύουμε πρώτον για να βοηθήσουμε του πολίτες που βρίσκονται σε κίνδυνο. Δηλαδή δημιουργούμε σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, με τους στρατιωτικούς μικρούς "πράσινους διαδρόμους" ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας είτε να εγκαταλείψουν τα επικίνδυνα σημεία είτε να τους παράσχουμε την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια» δήλωσε η ίδια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ