Κοσμος

Ζελένσκι: Αν ο πόλεμος συνεχιστεί, θα είναι το τέλος του κόσμου

«Δεν θα παραδοθώ ποτέ στους Ρώσους - Ούτε ο λαός μου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζελένσκι: Αν συνεχιστεί θα είναι το τέλος του κόσμου
Βολοντίμιρ Ζελένσκι © EPA/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT

Πόλεμος στην Ουκρανία - Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Οι δηλώσεις του για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τη στιγμή που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

Νέες δηλώσεις, που μεταδόθηκαν από το αμερικανικό δίκτυο CNN, έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την ώρα που πραγματοποιείται ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί ο ίδιος και λαός του και τόνισε ότι «αν αυτές οι πράξεις συνεχιστούν, τότε αυτός ο κόσμος θα φτάσει στο τέλος του».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε δραματικούς τόνους, περιέγραψε την κατάσταση ως τραγική, αναφέροντας ότι «ο χρόνος έχει σταματήσει για μας».

Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους, τους κάλεσε να στρέψουν ακόμα περισσότερο την προσοχή τους στις γειτονικές τους χώρες και «να καταλάβουν ότι, αν θέλουν να υπερασπιστούν τις χώρες τους, θα πρέπει να μην ασχολούνται μόνο με αυτές», αλλά να κοιτάξουν το μεγάλο κάδρο.

«Είμαστε το σύνορο μεταξύ της Ρωσίας και του πολιτισμού», δήλωσε αρχικά ο Ουκρανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Εμείς δεν πάμε να κλέψουμε κάτι. Εμείς υπερασπιζόμαστε την ελευθερία και τη χώρα μας. Δεν θα παραδοθώ ποτέ στους Ρώσους, ούτε ο λαός μου. Ο χρόνος έχει σταματήσει για μας. Θα μείνουμε όρθιοι ως το τέλος».

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν αμάχους

Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στους βομβαρδισμούς των Ρώσων, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ενεργοποιηθεί. «Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν αμάχους. Αν δεν σταματήσουν τώρα, πόσο νομίζετε ότι θα αντέξουμε; Πόσο θα μπορέσουμε να αντέξουμε;», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έστειλε μήνυμα στον Ρώσο ομόλογό του, λέγοντας ότι θέλει να μιλήσει μαζί του, αλλά χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να βρεθεί λύση, στην «πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό συνεχή πυρά οι μεγάλες πόλεις (Live)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός
Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός

Όταν το κριτήριο για την τέχνη είναι η στάση του καλλιτέχνη απέναντι στα προβλήματα της διεθνούς συγκυρίας, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διαγωνισμό τραγουδιού

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.