Κοσμος

Λαβρόφ: Το Κίεβο ανέβαλε για άλλη μια φορά τις συνομιλίες

«Έπρεπε να γίνει η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σεργέι Λαβρόφ
Ο Σεργέι Λαβρόφ © EPA

Ο Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε την Ουκρανία για καθυστερήσεις των διαπραγματεύσεων καθ' υπόδειξιν των ΗΠΑ.

Για καθυστερήσεις και αναβολές ως προς το κομμάτι των συνομιλιών και διαπραγματεύσεων κατηγόρησε την Ουκρανία ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η ουκρανική ομάδα πάλι βρήκε κάποιους λόγους για να αναβάλει τις συνομιλίες, μάλλον πήρε πάλι γραμμή από Ουάσιγκτον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ.

Να θυμίσουμε πως ο δεύτερος γύρος συνομιλιών σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες ήταν προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης αλλά όταν αυτό δεν συνέβη, η πιο πιθανή επιλογή ήταν ότι θα ξεκινούσαν την Πέμπτη το πρωί, κάτι που επίσης δεν έγινε.

Μάλιστα, ο Λαβρόφ επανέλαβε πως «η ρωσική επιχείρηση έπρεπε να γίνει ώστε να θέσουμε τέρμα σε οποιονδήποτε πόλεμο θα ξεκινούσε από το έδαφος της Ουκρανίας» και πρόσθεσε:

«Δεν θα επιστρέψουμε να υπάρχει μία ουκρανική απειλή από την Ουκρανία, ενώ υπάρχει και η αχαλίνωτη επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Δεν πρόκειται μόνο για την κατάσταση στην Ουκρανία, δεν πρόκειται μόνο για τους στόχους αποστρατικοποίησης και αποναζιστικοποίησης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Δύση δεν αντιδρά στις ξεκάθαρες προτάσεις μας που. Καμία χώρα δεν μπορεί να ενισχύει την ασφάλεια της χώρας σε βάρος άλλων χωρών».

Λαβρόφ: Ο Γ' Παγκόσμιος θα ήταν πυρηνικός και καταστροφικός

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, μίλησε για τον β' γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ της χώρας του και της Ουκρανίας τονίζοντας πως η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για συνομιλίες.

Κατηγόρησε, ωστόσο, την Ουκρανία για καθυστερήσεις, οι οποίες είναι δρομολογημένες από τις ΗΠΑ. Ξεκαθάρισε, δε, ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου λέγοντας πως θα ήταν «πυρηνικός και καταστροφικός», ενώ σε άλλο σημείο είπε ότι η Ρωσία έχει «πολλούς φίλους» και δεν γίνεται να απομονωθεί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ