Κοσμος

Έλληνας Πρέσβης της Μαριούπολης: Ήταν προειδοποιητικές βολές

Μετά τις αναφορές για πυρά προς το ελληνικό κομβόι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επαναπατρισμός Ελλήνων και Κυπρίων από την Ουκρανία
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας © ΕPA Pool

Ο Έλληνας Πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελένος αναφέρθηκε στο κομβόι που έφυγε από τη Μαριούπολη και έφτασε στη Ζαπορίζια καθώς και τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν.

Μιλώντας για το σχέδιο εκκένωσης, στην ΕΡΤ ο Έλληνας Πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελένος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στο κομβόι που έφυγε από τη Μαριούπολη και έφτασε στη Ζαπορίζια «συμμετείχαν γύρω στους 35-40 Έλληνες υπήκοοι και ενώθηκαν μαζί μας κατά τη διαδρομή και άλλα αυτοκίνητα με άλλες εθνικότητας που μετά πήραν το δικό τους δρόμο. Είχαμε δυσκολίες μεγάλου μεγέθους και ποικιλομορφίας, χάσαμε χρόνο από τους ελέγχους στα μπλόκα και μας έδωσαν μία λάθος υπόδειξη αυτονομιστές του Ντόνετσκ, έτσι φτάσαμε κοντά στο χωριό Μάνγκους. Eκεί υπήρξε ένας πυροβολισμός από μακριά, δεν κινδυνεύσαμε ήταν προειδοποιητική βολή, για να μας αναγκάσουν να γυρίσουμε πίσω, ήταν στον αέρα δεν αντιλήφθηκα να πήγε κάπου η σφαίρα. Αλλάξαμε διαδρομή».

Επίσης δήλωσε ότι θα επιστρέψει στη Μαριούπολη για να συνεχιστούν οι προσπάθειες απεγκλωβισμού γιατί έχουν μείνει και άλλοι Έλληνες, διότι με διακοπή ρεύματος στην πόλη δεν ήταν εύκολο να γίνουν επικοινωνίες και με το Υπουργείο Εξωτερικών και με τους ενδιαφερόμενους να απεγκλωβιστούν. Θα οργανωθεί και επόμενη αποστολή εκκένωσης, όπως δήλωσε.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυρά δέχθηκε η ελληνική αυτοκινητοπομπή από τη Μαριούπολη – Έχει σταθμεύσει στη Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ, Σταύρος Ιωαννίδης, σε μπλόκο από Ρώσους, γύρισαν το πυροβόλο και σημάδευαν τα οχήματα, ενώ ένα άρμα επίσης σημάδευε το πρώτο αυτοκίνητο. Μετά από διαπραγματεύσεις οι στρατιωτικές δυνάμεις τους άφησαν να φύγουν. Στη συνέχεια, η αυτοκινητοπομπή έφθασε σε ένα χωριό, όπου δέχθηκε πυρά, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Την ίδια ώρα και ο απεσταλμένος του OPEN Σωτήρης Δανέζης περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν.

«Ξεκινήσαμε στις 11 το πρωί με περισσότερα από 40 αυτοκίνητα κυρίως με γυναίκες και μικρά παιδιά από τη Μαριούπολη. Μόλις περάσαμε την έξοδο της Μαριούπολης, πέσαμε σε έναν ουλαμό ρωσικών αρμάτων, με τους στρατιώτες να έχουν τα όπλα παρατεταμένα και να μας σημαδεύουν», είπε ο ρεπόρτερ στο δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ