Κοσμος

Φεύγει ο Αμπράμοβιτς από τη Βρετανία - Πουλάει Τσέλσι και ακίνητα

Ο Ρώσος αγόρασε την Τσέλσι το 2003

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς © ΕPA Pool

Σε ρευστοποίηση της ακίνητης του περιουσίας στο Λονδίνο και πώληση της Τσέλσι φέρεται να βρίσκεται ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς υπό τον φόβο των βρετανικών κυρώσεων.

Στο «σφυρί» έχει βγάλει την Τσέλσι και τα ακίνητα του στο Λονδίνο ο Ρομάν Αμπράμοβιτς  καθώς βλέπει την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας να τον οδηγεί εκτός χώρας μετά το μπαράζ κυρώσεων ύστερα από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Αμπράμοβιτς πουλά τα ακίνητά του στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον Βρετανό βουλευτή Κρις Μπράιαντ. «Φοβάται μήπως του επιβληθούν κυρώσεις, γι' αυτό θα πουλήσει το σπίτι του αύριο και θα πουλήσει επίσης άλλο ένα διαμέρισμα», είπε το μέλος του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας σε ομιλία του στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ακίνητα είναι μια βίλα στην περιοχή  Kensington Palace Gardens και ένα ρετιρέ στο Chelsea Waterfront.

Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερους από 100 Ρώσους ιδιώτες και οντότητες ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία, ο Αμπράμοβιτς έχει παραμείνει μέχρι στιγμής εκτός λίστας. 

Παράλληλα, ένας Ελβετός επιχειρηματίας, ο Χάνσγιερκ Βις, ανέφερε πως έλαβε πρόταση για την αγορά της Τσέλσι, όπως και άλλες 3 υποψήφιοι αγοραστές. Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν πρόκειται να σκεφτεί την αγορά της ομάδας από μόνος του, λέγοντας πως θα συμμετείχε σε μια τέτοια κίνηση εάν είχε στο πλευρό του κι άλλους επενδυτές. Σύμφωνα όμως με το αγγλικό Sky Sports, ο Ρώσος απέρριψε την συγκεκριμένη πρόταση. 

Ο Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε το Σάββατο πως παραχωρεί την ιδιοκτησία του αγγλικού συλλόγου στα μέλη του φιλανθρωπικού ιδρύματος του, τελειώνοντας την παρουσία του στην ομάδα της Premier League που ξεκίνησε με την αγορά της Τσέλσι από τον ίδιο το 2003.

Ο 55χρονος Αμπράμοβιτς έχει αξία που υπολογίζεται στα 13,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ