- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Φεύγει ο Αμπράμοβιτς από τη Βρετανία - Πουλάει Τσέλσι και ακίνητα
Ο Ρώσος αγόρασε την Τσέλσι το 2003
Σε ρευστοποίηση της ακίνητης του περιουσίας στο Λονδίνο και πώληση της Τσέλσι φέρεται να βρίσκεται ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς υπό τον φόβο των βρετανικών κυρώσεων.
Στο «σφυρί» έχει βγάλει την Τσέλσι και τα ακίνητα του στο Λονδίνο ο Ρομάν Αμπράμοβιτς καθώς βλέπει την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας να τον οδηγεί εκτός χώρας μετά το μπαράζ κυρώσεων ύστερα από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Ο Αμπράμοβιτς πουλά τα ακίνητά του στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον Βρετανό βουλευτή Κρις Μπράιαντ. «Φοβάται μήπως του επιβληθούν κυρώσεις, γι' αυτό θα πουλήσει το σπίτι του αύριο και θα πουλήσει επίσης άλλο ένα διαμέρισμα», είπε το μέλος του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας σε ομιλία του στο κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ακίνητα είναι μια βίλα στην περιοχή Kensington Palace Gardens και ένα ρετιρέ στο Chelsea Waterfront.
Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερους από 100 Ρώσους ιδιώτες και οντότητες ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία, ο Αμπράμοβιτς έχει παραμείνει μέχρι στιγμής εκτός λίστας.
Παράλληλα, ένας Ελβετός επιχειρηματίας, ο Χάνσγιερκ Βις, ανέφερε πως έλαβε πρόταση για την αγορά της Τσέλσι, όπως και άλλες 3 υποψήφιοι αγοραστές. Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν πρόκειται να σκεφτεί την αγορά της ομάδας από μόνος του, λέγοντας πως θα συμμετείχε σε μια τέτοια κίνηση εάν είχε στο πλευρό του κι άλλους επενδυτές. Σύμφωνα όμως με το αγγλικό Sky Sports, ο Ρώσος απέρριψε την συγκεκριμένη πρόταση.
Ο Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε το Σάββατο πως παραχωρεί την ιδιοκτησία του αγγλικού συλλόγου στα μέλη του φιλανθρωπικού ιδρύματος του, τελειώνοντας την παρουσία του στην ομάδα της Premier League που ξεκίνησε με την αγορά της Τσέλσι από τον ίδιο το 2003.
Ο 55χρονος Αμπράμοβιτς έχει αξία που υπολογίζεται στα 13,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση-μήνυμα με μια πυρηνική έκρηξη να καταστρέφει το Τελ Αβίβ
Η ακτιβίστρια Μπετίνα Ζουρλί υπερασπίστηκε τους βανδαλισμούς ως μορφή πολιτικής αντίστασης
Καταγγελίες για εκλογικές παρατυπίες και πιέσεις σε ψηφοφόρους και παρατηρητές
Δέντρα ξεριζώθηκαν εξαιτίας των ριπών ανέμων προκαλώντας ζημιές σε γραμμές του ηλεκτρικού δικτύου
Η χώρα περνά μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της εδώ και πολλά χρόνια
Η ακρίβεια στο επίκεντρο της αμερικανικής κάλπης – Πού κρίνεται η αναμέτρηση Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών
Σκληραίνει ακόμη περισσότερο τη στάση του ο Ράμα με πακέτο ποινικών μέτρων
Η επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή στον ναό του Αγίου Γεωργίου, στο χωριό Χαμούντ
Η κυβέρνηση Μαδούρο της είχε απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα όμως εκείνη έφυγε κρυφά στα τέλη του 2025
Η δούκισσα του Σάσεξ δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένη» από τις κατηγορίες
Μια σχέση που ξεκίνησε μέσα στη χλιδή κατέληξε σε θανατηφόρα εμμονή
Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε νεαρούς άνδρες που περίμεναν για να ψηφίσουν
Έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
Ριπές ανέμου ταχύτητας έως 135 χλμ/ώρα σάρωσαν το βόρειο τμήμα της χώρας
Το νέο μονοθέσιο ηλεκτρικό όχημα θα περιπολεί το πανεπιστήμιο της Φλόριντα
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους - Συγκρούσεις με την αστυνομία σε Παρίσι, Μασσαλία και άλλες πόλεις
Επεισόδια και συγκρούσεις σε πολλές πόλεις
Επιμένει στον διάλογο ο Έντι Ράμα - 13 τραυματίες και 22 συλλήψεις ο απολογισμός των επεισοδίων
Σε κλίμα έντονης πόλωσης η αναμέτρηση
Ποτέ δεν υπήρξε χειρότερη εποχή να σημειώσεις σερί 52 χρόνων ελλειμματικών προϋπολογισμών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.