- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μπλίνκεν - Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει νοσοκομεία και σχολεία
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «ρωσικά εγκλήματα»
Στην Ουκρανία η Ρωσία βομβαρδίζει σχολεία, νοσοκομεία και κατοικίες, δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεκ, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε σήμερα Τρίτη (01.03) στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ότι τα «εγκλήματα» που διαπράττει η Ρωσία στην Ουκρανία «αυξάνονται κάθε ώρα». Όπως δήλωσε, ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει νοσοκομεία, σχολεία και κατοικίες.
Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο στη Γενεύη, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι το όργανο αυτό θα πρέπει να στείλει «ένα αποφασιστικό και ενιαίο μήνυμα ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να σταματήσει, άνευ όρων» τον πόλεμο στην Ουκρανία. Άφησε παράλληλα να εννοηθεί ότι η Μόσχα θα πρέπει να αποβληθεί από το Συμβούλιο.
«Μπορούμε δικαίως να αναρωτηθούμε αν σε μια χώρα - μέλος του ΟΗΕ που επιχειρεί να καταλάβει μια άλλη χώρα μέλος του ΟΗΕ, διαπράττοντας φρικτές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προκαλώντας τεράστια ανθρωπιστική οδύνη θα πρέπει να της επιτραπεί να παραμείνει στους κόλπους του Συμβουλίου» τόνισε στη δήλωσή του ο Άντονι Μπλίνκεν.
Μπλίνκεν για Πούτιν: Ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να φέρει το χάος στην Ουκρανία
Αν ο Πούτιν καταφέρει τον στόχο του και ανατρέψει την κυβέρνηση της Ουκρανίας η ανθρωπιστική κρίση και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα ενταθούν, προειδοποίησε ακόμη ο Μπλίνκεν.
Αναφερόμενος στην Κίνα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «συνεχίζει να διαπράττει γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» σε βάρος των μουσουλμάνων Ουιγούρων στην επαρχία Σιντζιάνγκ.
Υπενθυμίζεται ότι πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία ο Άντονι Μπλίνκεν είχε εξηγήσει πώς θα γίνει η ρωσική εισβολή.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.