Κοσμος

Σειρήνες ήχησαν στο Κίεβο- Πληροφορίες για βομβαρδισμούς

H πόλη προετοιμάζεται για άλλη μια νύχτα ρωσικών επιθέσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση σε όλα τα μέτωπα ετοιμάζει η Ρωσία-Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο
Kίεβο © Getty Images/Ideal Image

Ηχούν σειρήνες στο Κίεβο, όπου εκφράζονται φόβοι για κλιμάκωση των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών απόψε, ενώ ισχύει από το απόγευμα η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Mε δεδομένο ότι οι ρωσικές μονάδες στην Ουκρανία έλαβαν το Σάββατο εντολή να συνεχίσουν την επίθεσή τους από όλες τις κατευθύνσεις, πληθαίνουν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για κλιμάκωση των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών απόψε. Ήδη το Κίεβο κλονίζεται από τις σειρήνες που καλούν τον κόσμο να προφυλαχθεί. 


Χιλιάδες άνθρωποι έχουν καταφύγει σε σταθμούς του μετρό και σε άλλα καταφύγια προκειμένου να προστατευθούν, ενώ άλλοι παραμένουν στα σπίτια τους σε συνθήκες συσκότισης και με την αγωνία για το τι θα συμβεί.

Δεκάδες χιλιάδες άλλοι εγκατέλειψαν μαζικά το Κίεβο, με τις εικόνες απ' τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και τα νέα κύματα προσφυγιάς να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με αναφορές από το Κίεβο, νοσοκομείο για παιδιά με καρκίνο επλήγη από πυρά πυροβολικού. Τουλάχιστον ένα παιδί έχασε τη ζωή του.

Την ίδια ώρα, Ρώσοι στρατιώτες πλησιάζουν στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια και στοχεύουν με ρουκέτες την περιοχή. Στα ανατολικά, οι πυκνοί βομβαρδισμοί δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ στρατιωτικών στόχων και αμάχων. Μέσα στις πολλές απώλειες που πληρώνουν το τίμημα του πολέμου στην Ουκρανία είναι και Έλληνες. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.