Γιώργος Σταμάτης

Γιώργος Σταμάτης

Ο Γιώργος Σταμάτης είναι Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Κατέχει πτυχίο φυσικοθεραπείας και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην  Ιατρική Σχολή Αθηνών στον τομέα της Διεθνούς Ιατρικής & Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας με αντικείμενο μεταπτυχιακής εργασίας τους αστέγους και την έλλειψη στέγης στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την περίοδο 2004-2006 διετέλεσε ειδικός συνεργάτης στο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκτελώντας χρέη συντονιστή προγραμμάτων ιατροκοινωνικής παρέμβασης σε ευπαθείς ομάδες.

Από το 2006 εργάζεται στον Δήμο Αθηναίων, έχοντας διατελέσει υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων Εθελοντισμού και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης με κύριο αντικείμενο την ένταξη μεταναστών και ατόμων τρίτης ηλικίας, ενώ υπήρξε ο υπεύθυνος για τη λειτουργία του πρώτου Συμβουλίου Μεταναστών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Με στέγαση και εργασία οι άστεγοι ανακτούν τη χαμένη τους ζωή
Με στέγαση και εργασία οι άστεγοι ανακτούν τη χαμένη τους ζωή

«Χρέος του κράτους αποτελεί να βγάλει τους ανθρώπους αυτούς από το κοινωνικό σκοτάδι και την απομόνωση και να τους δείξει το ξέφωτο της ελπίδας και της προοπτικής»