Κοσμος

Κίεβο: Εκρήξεις ακούγονται κοντά σε μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας

«Η κατάσταση τώρα, χωρίς υπερβολή, είναι απειλητική»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Εκρήξεις ακούγονται κοντά σε μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας στο Κίεβο (δήμαρχος)
Kίεβο © Getty Images/Ideal Image

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε σήμερα ότι πέντε εκρήξεις κοντά σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε σήμερα ότι πέντε εκρήξεις ακούστηκαν με μικρή χρονική διαφορά, τριών έως πέντε λεπτών, κοντά σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο βόρειο τμήμα της πόλης.

«Οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών βρίσκονται καθ’ οδόν. Θα μάθουμε τις λεπτομέρειες», είπε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως γέφυρες στην πόλη βρίσκονται υπό προστασία και ειδικό έλεγχο, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν, ενώ σημεία ελέγχου έχουν εγκατασταθεί κοντά σε στρατηγικής σημασίας στόχους. «Η κατάσταση τώρα, χωρίς υπερβολή, είναι απειλητική για το Κίεβο. Η νύχτα, τα ξημερώματα, θα είναι πολύ δύσκολα», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα πυρά ακούγονται σε συνοικίες του Κιέβου. Οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν από βορρά και βορειοανατολικά την πρωτεύουσα, ενώ βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης. «Η αντίσταση έχει ξεκινήσει» είπε νωρίτερα ο Κλίτσκο με τις σειρήνες να ηχούν ανά τακτά διαστήματα. «Η πόλη έχει περάσει σε αμυντική φάση. Πυροβολισμοί και εκρήξεις ηχούν σε ορισμένες γειτονιές. Σαμποτέρ έχουν ήδη μπει στο Κίεβο. Ο εχθρός θέλει να γονατίσει την πρωτεύουσα και να μας καταστρέψει», υποστήριξε. 

Οι κάτοικοι έσπευσαν στα καταφύγια, άλλοι συνωστίζονται κατά εκατοντάδες στον κεντρικό σταθμό σε μια προσπάθεια να εγκαταλείψουν την ουκρανική πρωτεύουσα. Ουκρανικά τανκς που έχουν έρθει να ενισχύσουν την άμυνα βρίσκονται στους δρόμους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ