- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανική κρίση: Νέα προειδοποίηση Μπάιντεν σε Πούτιν
Η συνομιλία των δύο ηγετών δεν οδήγησε σε μία «θεμελιώδη αλλαγή»
Επικοινωνία Μπάιντεν με τον Πούτιν για την κρίση στην Ουκρανία - Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες.
Συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες προκειμένου να αποτραπεί μια πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Τόσο ο Τζο Μπάιντεν, όσο και ο Εμανουέλ Μακρόν είχαν τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.
Η συνομιλία ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο και τον Ρώσο ομόλογό του είχε διάρκεια μιας ώρας και 2 λεπτών.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν κατέστησε σαφές στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι, εάν η Ρωσία προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα επιβάλουν άμεσο και βαρύ κόστος στη Ρωσία. Ο Μπάιντεν προέτρεψε τον Πούτιν να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης μέσω της διπλωματικής οδού.
Σύμφωνα με ανώτατους Αμερικανούς αξιωματούχους παραμένει αβέβαιο το κατά πόσο ο Πούτιν θα προχωρήσει σε εισβολή.
President Biden spoke with President Vladimir Putin today to make clear that if Russia further invades Ukraine, the U.S. and our allies will impose swift and severe costs on Russia. President Biden urged President Putin to engage in de-escalation and diplomacy instead. pic.twitter.com/HqK0b65kFm
— The White House (@WhiteHouse) February 12, 2022
Αξιωματούχος από το γραφείο Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο είπε -σε άτυπη ενημέρωση- ότι «δεν σημειώθηκε θεμελιώδης αλλαγή στη δυναμική που ξεδιπλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες», κάτι που ερμηνεύεται ως παραδοχή ότι η Μόσχα συνεχίζει να συγκεντρώνει ισχυρές δυνάμεις στα σύνορα της με την Ουκρανία.
Μετά το τέλος της συνομιλίας, έτερος ανώτατος αξιωματούχος τόνισε ότι η κατάσταση παραμένει το ίδιο επείγουσα όπως και χθες Παρασκευή, όταν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν κάλεσε τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία.
Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο επισήμανε ότι ο Πούτιν μετέφερε στον Αμερικανό ομόλογο του την άποψη ότι οι Αμερικανικές αντιδράσεις σε θέματα ασφαλείας που αφορούν στη Ρωσία δεν έχουν λάβει υπόψη βασικές ανησυχίες και ότι η Μόσχα θα απαντήσει σύντομα.
Ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ, είπε ότι το τηλεφώνημα έλαβε χώρα σε ένα πλαίσιο «υστερίας» στη Δύση σχετικά με μια επικείμενη ρωσική εισβολή, που -όπως είπε- «είναι παράλογη». Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Πούτιν για σημαντικές πιθανές κυρώσεις, «αλλά δεν έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε μια «μεγάλη κυρία της καρδιάς»
Μια διαφωνία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις οικογενειακές διακοπές, ήταν μοιραία
Νέα ένταση με ιρανικούς βαλλιστικούς πάνω από τον Περσικό σε αντίποινα στις ΗΠΑ
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του θρυλικού παλαιστή - Oι ισχυρισμοί περί ιατρικής αμέλειας
Η διαδικασία «θερμικής διαφυγής» στις μπαταρίες λιθίου μπορεί να προκαλέσει ακραίες θερμοκρασίες
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.