Κοσμος

Απαγωγή Κλίο Σμιθ: Πώς έγινε η αρπαγή της - Το ψέμα του δράστη

Λεπτομέρειες για την υπόθεση τρεις μήνες μετά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 4χρονη Κλίο Σμιθ μετά την αρπαγή της από σκηνή στην Αυστραλία
Η 4χρονη Κλίο Σμιθ μετά την αρπαγή της από σκηνή στην Αυστραλία © EPA / RICHARD WAINWRIGHT

Απαγωγή Κλίο Σμιθ στην Αυστραλία: Στο «φως» σημεία της υπόθεσης από τη μητέρα της - Τι είπε για την αρπαγή και τον εντοπισμό της.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο που ο δράστης άρπαξε τη μικρή Κλίο Σμιθ, «την Μαντλίν της Αυστραλίας», όπως ονομάστηκε από τα ΜΜΕ, έδωσε τρεις μήνες μετά την αίσια έκβαση της υπόθεσης η μητέρας της μικρής, Έλι. 

Ο απαγωγέας της μικρής Κλίο κατάφερε να πάρει τη μικρή από τη σκηνή, λέγοντάς της ότι η μικρή αδελφή της είναι άρρωστη και ότι θα χρειαζόταν να τον ακολουθήσει επειδή οι γονείς της θα έπρεπε να φροντίσουν την αδελφή της. Η αρπαγή έγινε από σκηνή στο κάμπινγκ Σλόουπχολς στη δυτική Αυστραλία, στις 16 Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε η μητέρα της, μιλώντας στο Channel Nine, η Κλίο έχει μπλοκάρει κάποιες αναμνήσεις της απαγωγής μέχρι τη διάσωσή της 18 ημέρες αργότερα, αλλά θυμάται έντονα «γιατί την πήρε» ο 36χρονος, Τέρενς Ντάρελ Κέλι. «Μας λέει ότι την πήραν επειδή η αδερφή της ήταν άρρωστη. Και έπρεπε να την πάρουν από κοντά μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την αδερφή της». 

Όπως περιέγραψε η μητέρα της, ο απαγωγέας κατέβασε το φερμουάρ από την πλευρά της σκηνής που κοιμόταν εκείνη και ο σύντροφός της τη νύχτα που απήχθη η Κλίο. Η 4χρονη όμως κοιμόταν από την άλλη πλευρά. «Προφανώς δεν ήξερε πού βρισκόταν. Δεν ήξερε σε ποια πλευρά βρισκόταν. Πρέπει να είδε εμάς και να συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν σε αυτή την πλευρά και μετά πήγε στην άλλη». 

WORLD EXCLUSIVE: Kidnapped Aussie child's miracle outback rescue | 60 Minutes Australia

Η Έλι Σμιθ αποκάλυψε πως η μικρή της κόρη θέλει ακόμα όλα τα φώτα αναμμένα στο σπίτι για να κοιμηθεί και έχει αναπτύξει μια αποστροφή για τις κλειδωμένες πόρτες. Η 4χρονη τις πρώτες ημέρες μετά την επιστροφή της στο σπίτι, ούρλιαζε. «Τα συναισθήματά της είναι ανάμικτα. Έχει μπλοκάρει τα περισσότερα από όσα συνέβησαν, προσπάθησε να το απωθήσει όσο πιο μακριά γινόταν. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε και μάλλον θα είναι αντιμέτωπη με αυτό για το υπόλοιπο της ζωής της».

Η Κλίο αποκάλυψε ότι ήταν φοβισμένη και κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο, ωστόσο μιλάει ελάχιστα για τον απαγωγέα με τους γονείς της να μην την πιέζουν πολύ. Η Σμιθ είπε επίσης πως έλαβε το τηλεφώνημα στη μία το πρωί πως η Κλίο βρέθηκε ζωντανή και πως ήταν μια από τις πιο τρομακτικές αλλά και όμορφες στιγμές της ζωής της. «Κοιμόμουν όταν χτύπησε το τηλέφωνο και έλεγα: Θα είναι για καλό ή για κακό;’» αποκάλυψε η 24χρονη. «Το σήκωσα και αμέσως ένας αστυνομικός είπε: «Έχω κάποιον που θέλει να σου πει ένα γεια» και έλεγα «δε γίνεται, θεέ μου». Η Κλίο πήρε τότε το τηλέφωνο και μου είπε ‘γεια σου μαμά’ και εγώ της απάντησα «γειά σου μωρό μου».

 

Κλίο Σμιθ: Το χρονικό της εξαφάνισης του κοριτσιού
 

Η εξαφάνιση της Κλίο στις 16 Οκτωβρίου έφερε μια τεράστια επιχείρηση από ξηρά, θάλασσα και αέρα, προτού τελικά το κορίτσι βρεθεί στο σπίτι ενός ντόπιου κατοίκου στις 3 Νοεμβρίου. Οι ντετέκτιβ βρήκαν την 4χρονη ξύπνια να παίζει με μικρά αυτοκινητάκια και όταν την ρώτησαν για το όνομά της, τους είπε: «Με λένε Κλίο».

Σε μια νέα λεπτομέρεια αποκαλύφθηκε πως το ροζ ποδήλατο της Κλίο που ήταν παρκαρισμένο έξω από την σκηνή όπου διέμενε με την οικογένειά της, ήταν αυτό που έδωσε στον απαγωγέα να καταλάβει ότι εκεί έμενε ένα μικρό παιδί. «Η Κλίο είχε ένα ποδήλατο μπροστά που έδειχνε ότι ένα παιδί έμενε σε αυτή τη σκηνή και αυτό ήταν το μόνο που πιθανότατα χρειαζόταν να ξέρει ο Κέλι» είπε η Σμιθ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ