Κοσμος

Πρόβλεψη για 3 δισ. κρούσματα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου

Ωστόσο οι εκτιμήσεις ερευνητικού κέντρου της Ουάσινγκτον έχουν «πέσει έξω» στο παρελθόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός με εμβόλιο AstraZeneca
ΜΕΘ © EUROKINISSI

To Ινστιτούτο Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον προβλέπει περίπου 3 δισεκατομμύρια κρούσματα της Όμικρον έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον προβλέπει περίπου 3 δισεκατομμύρια μολύνσεις από τη μετάλλαξη Όμικρον παγκοσμίως από τώρα έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

«Πιστεύουμε ότι θα φτάσει σε όλες τις χώρες πολύ σύντομα», είπε ο διευθυντής του ινστιτούτου, Κρις Μάρεϊ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα Statnews η οποία επικαλείται την έρευνα, προβλέπονται συγκριτικά λιγότεροι θάνατοι σε σχέση με τον αριθμό που προκάλεσε η Δέλτα, λόγω του ότι ένας μεγάλος αριθμός λοιμώξεων (θα) είναι ήπιες ή ασυμπτωματικές. 

Ο επικεφαλής της έρευνας Κρις Μάρεϊ ανέφερε «Η Όμικρον πρόκειται να μολύνει το 40% ολόκληρου του κόσμου τους επόμενους δύο μήνες, οπότε θα αυξήσει την ανοσία σε όλο τον πληθυσμό». 

Μπάιντεν: «Η Όμικρον θα πιέσει κάποια νοσοκομεία, αλλά δεν μας πανικοβάλει»

Ο Τζο Μπάιντεν παραδέχτηκε τη Δευτέρα ότι ορισμένα νοσοκομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να «κατακλυστούν» από κρούσματα Covid τις επόμενες μέρες λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, ωστόσο η χώρα είναι γενικά καλά προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει την τελευταία «έκρηξη» και οι Αμερικανοί δεν χρειάζεται να πανικοβληθούν.

Σε μια βιντεοδιάσκεψη με αρκετούς κυβερνήτες πολιτειών και κορυφαίους συμβούλους υγείας, ο Μπάιντεν τόνισε ότι η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον δεν θα έχει τον ίδιο αντίκτυπο με το αρχικό ξέσπασμα της Covid-19 το 2020 ή την πίεση που προκάλεσε φέτος η Δέλτα.

«Η Όμικρον είναι πηγή ανησυχίας, αλλά δεν πρέπει να προκαλεί πανικό», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Επειδή υπήρξαν τόσοι πολλοί εμβολιασμοί και αναμνηστικές δόσεις, δεν βλέπουμε να αυξάνονται τόσο οι νοσηλείες όσο στο πρόσφατο παρελθόν. Αμερικανοί, η Αμερική έχουν σημειώσει πρόοδο. Τα πράγματα είναι καλύτερα» συνέχισε ο Μπάιντεν.

Ωστόσο, συνέχισε... «μαζί με τα αυξανόμενα κρούσματα, εξακολουθούμε να έχουμε δεκάδες εκατομμύρια μη εμβολιασμένους και βλέπουμε να αυξάνονται οι νοσηλείες». Υπάρχουν «νοσοκομεία σε ορισμένα σημεία που πρόκειται να υποφέρουν, τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε προσωπικό».

Ο Μπάιντεν αναγνώρισε ότι παρά τις αυξήσεις στο testing, αυτό εξακολουθεί να μην είναι αρκετό. «Βλέποντας πόσο δύσκολο ήταν για κάποιους ανθρώπους να κάνουν ένα τεστ αυτό το Σαββατοκύριακο, δείχνει ότι έχουμε περισσότερη δουλειά να κάνουμε». 


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ