Κοσμος

Η συγγνώμη του Μπόρις Τζόνσον για το πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ

«Εξοργίστηκα με το βίντεο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζόνσον απαντά μετά τον σάλο για το πάρτι
Ο Τζόνσον απαντά μετά τον σάλο για το πάρτι © EPA/ NEIL HALL

Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη για το βίντεο με το πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Εξοργισμένος» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον για τον σάλο που έχει ξεσπάσει στη χώρα, γύρω από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ.

Το εν λόγω πάρτι φαίνεται να έγινε το 2020 εν μέσω lockdown, σύμφωνα με βίντεο που διέρρευσε. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε «συγγνώμη», διαβεβαιώνοντας πως, εάν διαπιστωθεί ότι υπήρξε παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, θα υπάρξουν συνέπειες για όλους τους εμπλεκόμενους.

«Ζητώ απερίφραστα συγγνώμη για την προσβολή που προκάλεσε σε όλη τη χώρα και ζητώ συγγνώμη για την εντύπωση που δημιουργεί», δήλωσε ο Τζόνσον στο Κοινοβούλιο.

Πάντως, ο Μπόρις Τζόνσον σημείωσε ότι ο ίδιος έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν υπήρξε πάρτι και ότι δεν παραβιάστηκε κανένας κανονισμός.

«Αλλά επαναλαμβάνω… ότι έχω κατ’ επανάληψη διαβεβαιώσει από τότε που προέκυψαν αυτοί οι ισχυρισμοί, ότι δεν έγινε πάρτι και ότι δεν παραβιάστηκαν κανόνες της Covid», είπε χαρακτηριστικά.

Το επίμαχο βίντεο - «Δεν ήταν πάρτι... Ήταν τυρί και κρασί»

Σε ό,τι αφορά στο επίμαχο βίντεο, το υλικό δημοσιεύθηκε από το ITV News και δείχνει την τότε εκπρόσωπο Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού, Αλέγκρα Στράτον, να κάνει πρόβα τις απαντήσεις που επρόκειτο να δώσει σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρούσε στις 22 Δεκεμβρίου του 2020.

Στο βίντεο, το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ φαίνεται να αστειεύεται σχετικά με το εν λόγω πάρτι, κάνοντας λόγο για «τυρί και κρασί», ενώ η Αλέγκρα Στράτον αναφέρει, γελώντας, ότι «δεν υπήρχαν κοινωνικές αποστάσεις».

Στο βίντεο φαίνεται και ο Εντ Όλντφιλντ, ειδικός σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος υποβάλλει το ερώτημα: «Είδα δημοσιεύματα στο Twitter ότι υπήρχε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ το βράδυ της Παρασκευής. Τις αναγνωρίζετε αυτές τις πληροφορίες;».

«Δεν ήταν πάρτι... Ήταν τυρί και κρασί» απαντά ένα άλλο μέλος του προσωπικού. «Είναι εντάξει το τυρί και το κρασί; Ήταν επαγγελματική συνάντηση» αναφέρει η Αλέγκρα Στράτον, γελώντας.

'No social distancing': Downing Street staff joke about Christmas party in leaked footage

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ