Κοσμος

Οξφόρδη: H μετάλλαξη Όμικρον δεν θα πυροδοτήσει νέα πανδημία

Τι αναφέρει ο Άντριου Πόλαρντ επικεφαλής του Oxford Vaccine Group

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετάλλαξη Όμικρον
Κόσμος στο κέντρο του Λονδίνου © EPA Pool

O επικεφαλής της ομάδας για τα εμβόλια στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης η οποία ανέπτυξε το AstraZeneca, Άντριου Πόλαρντ εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει νέα πανδημία.

O επικεφαλής της ομάδας για τα εμβόλια στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης η οποία ανέπτυξε το AstraZeneca, Άντριου Πόλαρντ εξέφρασε «προσεκτική αισιοδοξία» μετά τον συναγερμό που έχει σημάνει στον πλανήτη και τις ανησυχίες που έχει πυροδοτήσει η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού Όμικρον.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC4, o Πόλαρντ υποστήριξε, τα υπάρχοντα εμβόλια θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών από την παραλλαγή Όμικρον, προσθέτοντας ότι «είναι απίθανο να οδηγήσει σε επανεκκίνηση της πανδημίας».

«Αν παρατηρήσετε πού βρίσκονται οι περισσότερες μεταλλάξεις, υπάρχουν παρόμοιες περιοχές της πρωτεΐνης ακίδας που έχουν παρατηρηθεί με άλλες παραλλαγές μέχρι στιγμής και αυτό σας λέει ότι παρά τις μεταλλάξεις που υπάρχουν σε άλλες παραλλαγές, τα εμβόλια συνέχισαν να αποτρέπουν πολύ σοβαρές ασθένειες καθώς έχουμε κινηθεί μέσω των (παραλλαγών) Άλφα, Βήτα, Γάμμα και Δέλτα», σημείωσε μιλώντας στο σημερινό πρόγραμμα του BBC Radio 4. 

«Υποθετικά έχουμε κάποια αισιοδοξία ότι το εμβόλιο θα πρέπει να λειτουργεί ενάντια σε αυτήν την παραλλαγή για σοβαρή ασθένεια, αλλά πραγματικά πρέπει να περιμένουμε αρκετές εβδομάδες για να το επιβεβαιώσουμε», συνέχισε, εξηγώντας ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να δούμε επανεκκίνηση μιας πανδημίας σε έναν εμβολιασμένο πληθυσμό. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ