Κοσμος

Ουινσκόνσιν: Βίντεο με τη στιγμή που αυτοκίνητο χτυπά ανθρώπους

Πέντε νεκροί και 40 τραυματίες - Υπό κράτηση ένα άτομο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουισκόνσιν: Πέντε νεκροί και 40 τραυματίες στη χριστουγεννιάτικη παρέλαση
Ουισκόνσιν: Το αυτοκίνητο λίγο πριν πέσει στο πλήθος © EPA

Ματωμένη παρέλαση στο Ουινσκόνσιν των ΗΠΑ με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος. Βίντεο από το σημείο της τραγωδίας.

Σοκ έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το μακελειό που σημειώθηκε σε παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Γουόκεσα της πολιτείας Ουισκόνσιν. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν, όταν ένα όχημα τύπου SUV έπεσε πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος.

«Αυτή τη στιγμή μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πέντε άνθρωποι είναι νεκροί και πάνω από 40 τραυματισμένοι. Ωστόσο, αυτός ο απολογισμός πιθανόν να αλλάξει καθώς συλλέγουμε επιπλέον πληροφορίες», ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook το αστυνομικό τμήμα της Γουόκεσα, μιας πόλης με περίπου 72.000 κατοίκους.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του τμήματος Νταν Τόμσον είπε στους δημοσιογράφους ότι έχει τεθεί υπό κράτηση ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος και ότι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε βρίσκεται στα χέρια των αρχών μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στην πόλη, περίπου 32 χιλιόμετρα δυτικά του Μιλγουόκι.

Δεν είναι γνωστό αν το περιστατικό συνδέεται με τρομοκρατία, αλλά δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος και έχει αρθεί η εντολή για παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους, η οποία είχε εκδοθεί νωρίτερα, συμπλήρωσε ο Τόμσον.

ΗΠΑ - Ουινσκόνσιν: Βίντεο από την τρελή πορεία του αυτοκινήτου που σκόρπισε τον τρόμο

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει ένα κόκκινο όχημα τύπου SUV να πέφτει με ταχύτητα πάνω στην παρέλαση και να παρασύρει περισσότερους από 12 ανθρώπους προτού το πλήθος αρχίσει να τρέχει προς τους τραυματίες για να προσφέρει βοήθεια.

Όπως είπε ο Τόμσον, ένας αστυνομικός πυροβόλησε το όχημα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια τραγωδία.

Ένα άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζει αστυνομικούς να ανοίγουν πυρ με στόχο το όχημα που έπεφτε πάνω στα οδοφράγματα.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ