Κοσμος

Ερντογάν: Φήμες ότι έπαθε εγκεφαλικό - Διαψεύδει η προεδρία

Η ανάρτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE

Σενάρια και φήμες για την κατάσταση της υγείας του Ερντογάν κυκλοφορούν στην Τουρκία και αναφέρουν πως έχει πάθει εγκεφαλικό.

Έντονη φημολογία για την κατάσταση της υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter o βουλευτής Κωνσταντινούπολης του κεμαλικού κεντροαριστερού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Αϊκούτ Ερντογντού υποστήριξε ότι κυκλοφορούν πολλά μηνύματα στο WhatsApp που αναφέρουν ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό και νοσηλεύεται στην εντατική.

«Η μόνη μου επιθυμία είναι να κατέβει ο Ερντογάν υγιής στην εκλογική μάχη», αναφέρει και προσθέτει: «Η πολιτική μου ζωή ήταν μια μάχη με τον Ερντογάν. Αδικήθηκα σε δεκάδες μηνύσεις που άσκησε ο Ερντογάν εναντίον μου... Εκείνο που θέλω είναι να είναι υγιής για να λογοδοτήσει στον λαό στις εκλογές. Η απόδοση πολιτικών ευθυνών θα δοθεί μέσω της κάλπης, των νομικών από το ανεξάρτητο δικαστικό σώμα, τα χέρια του οποίου θα λύσουμε».

erntogan.jpg

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι φήμες αυτές έκαναν το γύρο του διαδικτύου και όλης της Τουρκίας ξεσηκώνοντας αντιδράσεις από τους υποστηρικτές του Ερντογάν.

Η τουρκική προεδρία έσπευσε, πάντως, να διαψεύσει όσα κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον διευθυντή επικοινωνίας, Φαχρετίν Αλτούν να σημειώνει σε ανάρτησή του: «Να εμπιστεύεστε τους φίλους, να φοβάστε τους εχθρούς», ενώ και ο βουλευτής του AKP, Αχμέτ Χαμντί Τσαμλί ενημέρωσε μέσω Twitter ότι ο Τούρκος πρόεδρος έφθασε πριν αό λίγο αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα: «Όσοι προσπαθούν να δαγκώσουν, θα σπάσουν τα δόντια τους. Μην εμπιστεύεστε τους σατανάδες», σχολίασε.

Στη λεζάντα αναφέρει: «Ένας γενναίος αρκεί για να σας αντιμετωπίσει όλους. Κάντε όσες σπέκουλες θέλετε διαδίδοντας ψεύτικα νέα. Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ