- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τ. Ερντογάν: Θα αγοράσουμε και άλλους s-400
Σε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS
Η Τουρκία θα αγοράσει και άλλες συστοιχίες των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων s-400 σύμφωνα με τον πρόεδρο της.
Την αγορά πρόσθετων συστοιχιών του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S400 προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κανένας δεν μπορεί να επέμβει σε αυτή την απόφαση».
Σε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι στο μέλλον, κανένας και σε κανένα επίπεδο, δεν θα μπορεί να επεμβαίνει στους όρους που θα διέπουν τις συμφωνίες για αγορά αμυντικών συστημάτων από την Τουρκία, και ούτε και από ποια χώρα θα τα προμηθεύεται.
Τον Αύγουστο, ο Αλεξάντερ Μικέγιεφ, επικεφαλής της Ρωσικής κρατικής εταιρείας εξαγωγής οπλικών συστημάτων, είχε δηλώσει ότι η διαπραγμάτευση με την Τουρκία για μια νέα συμφωνία για τους S-400, ήταν στο τελικό στάδιο.
Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε τέλος ότι εντός της εβδομάδας, θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο στο θέρετρο Σότσι, στην Μαύρη Θάλασσα.
H «κόντρα» για τους S400 μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον
Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκική Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) και τον επικεφαλής της Ισμαήλ Ντεμίρ για την αγορά του ρωσικού πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400. Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι τα μαχητικά αυτά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του ΝΑΤΟ και είναι ασύμβατα με τα νέας γενιάς μαχητικά F-35.
Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν την απαγόρευση όλων των αμερικανικών αδειών εξαγωγής και αδειών προς την Τουρκική Προεδρία Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB), τον κυβερνητικό οργανισμό που χειρίζεται τις στρατιωτικές αγορές και τις αμυντικές εξαγωγές της Τουρκίας, καθώς και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και τους περιορισμούς μετακινήσεων για τον Ismail Demir, πρόεδρο της SSB, και άλλους αξιωματικούς της SSB.
Σημειώνεται ότι από το 2018, η Ουάσιγκτον είχε «παγώσει» την παράδοση των F-35 στην Τουρκία και 6 από αυτά θα αγοραστούν και θα παραληφθούν από το Πεντάγωνο. Η Τουρκία συμμετείχε στην παραγωγή του συγκεκριμένου μαχητικού με 1.005 ανταλλακτικά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πιο σκληρή επίθεση» προανήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ στο Truth Social
Στους 450.000 έφθασαν οι εκτοπισμένοι από τον Λίβανο
«Όσοι δεν καταθέσουν τα όπλα θα φέρουν την ευθύνη για τις συνέπειες», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Η πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου που το Τελ Αβίβ πλήττει εθνικές υποδομές του Ιράν
Απορρίφτηκε το αίτημα Τραμπ για άνευ όρων παράδοση της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Ισραήλ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους κατά του Ιράν
«Εχθρό» χαρακτήρισε το Ιράν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει μετά την επίθεση στο Ιράν να στραφεί προς την Κούβα
Τα αεροσκάφη αυτά είναι ικανά να μεταφέρουν έκαστο έως 24 πυραύλους κρουζ
«Είμαστε σε αναβαθμισμένο επίπεδο ετοιμότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Από τη στιγμή που θα πάρει εντολή δράσης θα χρειαστεί πέντε ημέρες για να σηκώσει άγκυρες
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ένα τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
Αναβαθμίστηκε ο συναγερμός στα Στενά του Ορμούζ
Ύστερα από πλήγμα σε βρετανική βάση, πολλές χώρες έχουν αναπτύξει στρατιωτικά μέσα στην Κύπρο
Έντονη κριτική κατά του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ
Το Ιράν δεν είναι πια ο «νταής της Μέσης Ανατολής», λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
Δέχτηκε επίθεση μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενό του
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.