Τ. Ερντογάν: Θα αγοράσουμε και άλλους s-400
Σε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS
Η Τουρκία θα αγοράσει και άλλες συστοιχίες των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων s-400 σύμφωνα με τον πρόεδρο της.
Την αγορά πρόσθετων συστοιχιών του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S400 προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κανένας δεν μπορεί να επέμβει σε αυτή την απόφαση».
Σε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι στο μέλλον, κανένας και σε κανένα επίπεδο, δεν θα μπορεί να επεμβαίνει στους όρους που θα διέπουν τις συμφωνίες για αγορά αμυντικών συστημάτων από την Τουρκία, και ούτε και από ποια χώρα θα τα προμηθεύεται.
Τον Αύγουστο, ο Αλεξάντερ Μικέγιεφ, επικεφαλής της Ρωσικής κρατικής εταιρείας εξαγωγής οπλικών συστημάτων, είχε δηλώσει ότι η διαπραγμάτευση με την Τουρκία για μια νέα συμφωνία για τους S-400, ήταν στο τελικό στάδιο.
Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε τέλος ότι εντός της εβδομάδας, θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο στο θέρετρο Σότσι, στην Μαύρη Θάλασσα.
H «κόντρα» για τους S400 μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον
Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκική Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) και τον επικεφαλής της Ισμαήλ Ντεμίρ για την αγορά του ρωσικού πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400. Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι τα μαχητικά αυτά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του ΝΑΤΟ και είναι ασύμβατα με τα νέας γενιάς μαχητικά F-35.
Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν την απαγόρευση όλων των αμερικανικών αδειών εξαγωγής και αδειών προς την Τουρκική Προεδρία Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB), τον κυβερνητικό οργανισμό που χειρίζεται τις στρατιωτικές αγορές και τις αμυντικές εξαγωγές της Τουρκίας, καθώς και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και τους περιορισμούς μετακινήσεων για τον Ismail Demir, πρόεδρο της SSB, και άλλους αξιωματικούς της SSB.
Σημειώνεται ότι από το 2018, η Ουάσιγκτον είχε «παγώσει» την παράδοση των F-35 στην Τουρκία και 6 από αυτά θα αγοραστούν και θα παραληφθούν από το Πεντάγωνο. Η Τουρκία συμμετείχε στην παραγωγή του συγκεκριμένου μαχητικού με 1.005 ανταλλακτικά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτός από τους νεκρούς, 116 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά
To συμβούλιο της πόλης του έστελνε συνεχώς γραπτές επιστολές
Περιορισμένες επιλογές για στρατιωτική δράση
Eν μέσω πολέμου και αναδιάρθρωσης κρίσιμων υπουργείων
Υπό το σκεπτικό ότι πρόκειται για «κομματικό παιχνίδι»
Ξεκάθαρη απάντηση Νίλσεν στον Τραμπ πριν τις συνομιλίες ΗΠΑ–Δανίας–Γροιλανδίας στον Λευκό Οίκο
Δασμοί 25% σε όποια χώρα συναλλάσσεται με την Τεχεράνη
Πολιτική σύγκρουση στην Ισπανία
Άνοιγμα πηγαδιών και αποστολή φορτίων μετά τη στασιμότητα του εμπάργκο των ΗΠΑ
Η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις
Το κοινό νήμα είναι ότι κάθε γενιά βρίσκει τον δικό της λόγο να κατέβει στον δρόμο
Διεθνής κατακραυγή για τη θανατική ποινή-εξπρές
Έχει ακυρώσει όλες τις συναντήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους «μέχρι να σταματήσει η παράλογη δολοφονία διαδηλωτών»
Η ανθεκτικότητα του στηρίζεται σε ένα πολυεπίπεδο πλέγμα ασφαλείας
Οι δασμοί, τα εμπορικά εμπόδια και τα «ευαίσθητα» αγροτικά προϊόντα
Κεντρικό ζήτημα στη σύγκρουση είναι η ανεξαρτησία της
Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μετά από μήνες σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας
Η συσκευή ρωσικής τεχνολογίας εκπέμπει παλμικά ραδιοκύματα, προκαλώντας από πονοκεφάλους μέχρι λιποθυμία
Χωρίς στοιχεία η ανάκριση για τη συντριβή λιβυκού αεροσκάφους στην Άγκυρα, έφυγε από την Τουρκία
Εντυπωσιακή η άνοδος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.