- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το εμβόλιο Pfizer για κορωνοϊό πήρε πλήρη έγκριση από τον FDA
Ανοίγει ο δρόμος για την υποχρεωτικότητα σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στις ΗΠΑ
Πλήρη έγκριση από τον FDA πήρε το εμβόλιο Pfizer για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, μια εξέλιξη που φέρνει πιο κοντά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Δημόσιο.
Δόθηκε πλήρη έγκριση στο εμβόλιο Pfizer για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το Αssociated Press, σήμερα Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021. Είναι το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ που λαμβάνει οριστική άδεια.
Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο συνεχίζει να διατίθεται με άδεια επείγουσας χρήσης, για άτομα ηλικίας 12 έως 15 ετών.
Παράλληλα, παραμένει η πρόβλεψη για τρίτη δόση σε άτομα που ανήκουν σε ορισμένες ευπαθείς ομάδες. Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμά της το περασμένο Σάββατο η αμερικανική εφημερίδα «New York Times» είχε αναφέρει πως ο FDA αναμένεται να δώσει οριστική άδεια στο εμβόλιο της Pfizer, όπως και τελικά έγινε. Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίντος Τριανταφυλλίδης, είχε υπογραμμίσει ότι η οριστική έγκριση στο εμβόλιο Pfizer από τον FDA καταρρίπτει τους ισχυρισμούς όσων δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο διότι ακόμα βρίσκεται -όπως ισχυρίζονται- σε «πειραματικό στάδιο».
Η πλήρης έγκριση στο εμβόλιο Pfizer κατά του κορωνοϊού από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ, αφορά σε πολίτες άνω των 16 ετών. Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείει να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Ήδη, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στον αμερικανικό στρατό. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 51% των Αμερικανών στις ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί πλήρως για κορωνοϊό.
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο FDA για την έγκριση που έδωσε στο εμβόλιο Pfizer
«Η έγκριση αυτού του εμβολίου από τον FDA αποτελεί ορόσημο, καθώς συνεχίζουμε τη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19. Αυτό και άλλα εμβόλια έχουν ανταποκριθεί στα αυστηρά, επιστημονικά πρότυπα του FDA για την έγκριση επείγουσας χρήσης. Το κοινό μπορεί να είναι πολύ σίγουρο ότι αυτό το εμβόλιο πληροί τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και ποιότητας παραγωγής που απαιτεί ο FDA από ένα εγκεκριμένο προϊόν» δήλωσε η εκπρόσωπος του FDA.
Και πρόσθεσε: «Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη λάβει με ασφάλεια τα εμβόλια COVID-19, αναγνωρίζουμε ότι για ορισμένους, η έγκριση ενός εμβολίου από τον FDA μπορεί να τους οδηγήσει στο να εμβολιαστούν. Το σημερινό γεγονός αποτελεί ορόσημο και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή της πορείας της πανδημίας για ΗΠΑ».
Today, FDA approved the first COVID-19 vaccine for the prevention of #COVID19 disease in individuals 16 years of age and older. https://t.co/iOqsxXV1fj
— U.S. FDA (@US_FDA) August 23, 2021
To tweet Μπουρλά για την πλήρη έγκριση FDA στο εμβόλιο Pfizer
«Κάθε μέρα, ξυπνάω περήφανος για την ομάδα μας στην Pfizer. Περήφανος για τη δουλειά που κάνουμε. Περήφανος για την διαφορά που πετυχαίνουμε. Και σήμερα είναι ιδιαιτέρως περήφανος» ανέφερε στο μήνυμά του στο Twitter ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.
Every day, I wake up proud of our team at @Pfizer.
— Albert Bourla (@AlbertBourla) August 23, 2021
Proud of the work we do.
Proud of the difference we are making.
And I am especially proud today.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός στα σχολεία της Νέας Υόρκης μετά την οριστική άδεια στο Pfizer
Εν τω μεταξύ, όπωςω ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, οι δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό στα δημόσια σχολεία στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ καλούνται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους δασκάλους έρχεται μετά την ανακοίνωση ότι το εμβόλιο Pfizer για κορωνοϊό πήρε πλήρη έγκριση από τον FDA.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.