- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Γερμανία: Όχι σε lockdown για τους εμβολιασμένους
Yπό την προϋπόθεση ότι τα εμβόλια θα παρέχουν επαρκή κάλυψη από τις παραλλαγές
Εφόσον ο εμβολιασμός μας λειτουργεί καλά, δεν τίθεται θέμα ενός lockdown τονίζει η γερμανική κυβέρνηση
«Δεν θα υπάρξει lockdown για τους εμβολιασμένους», ξεκαθάρισαν σήμερα ο Προσωπάρχης της Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, υπό την προϋπόθεση, διευκρίνισαν, ότι τα εμβόλια θα παρέχουν επαρκή κάλυψη από τις παραλλαγές του βασικού στελέχους του νέου κορωνοϊού.
«Εφόσον ο εμβολιασμός μας λειτουργεί καλά, δεν τίθεται θέμα ενός lockdown που θα επιβαρύνει εκείνους οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι», δήλωσε ο κ. Μπράουν στον ραδιοφωνικό σταθμό MDR και πρόσθεσε ότι «για όσους έχουν εμβολιαστεί, μπορούμε να διευκολύνουμε την κανονικότητα - την πρόσβαση σε ένα κονσέρτο ή στην αγορά.»
Λόγω του αυξανόμενου αριθμού εμβολιασμένων, συνέχισε ο συνεργάτης της Καγκελαρίου, στο μέλλον θα βαρύνουν διαφορετικές παράμετροι στις αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν, όπως π.χ. ο αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία. Αν διαπιστωθεί σημαντική αύξηση των εισαγωγών, θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να αντιμετωπίζουμε μια νέα παραλλαγή ή κάποια ηλικιακή ομάδα να χρειάζεται πιο γρήγορα αναμνηστική δόση εμβολίου, εξήγησε ο κ. Μπράουν.
Ανάλογη θέση εξέφρασε και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος τόνισε ότι «ο πλήρης εμβολιασμός οδηγεί στο να μην είναι πλέον εφικτοί ή ακόμη και σύννομοι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις που είχαμε τον προηγούμενο χειμώνα».
Προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων και ενώ η εκστρατεία ανοσοποίησης μπαίνει σε νέα φάση, το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) πρότεινε σήμερα να δοθούν κουπόνια για ελεύθερη είσοδο των εμβολιασμένων σε μουσεία και πάρκα ψυχαγωγίας. «Κάτι τέτοιο θα προσέφερε νέο κίνητρο για τον εμβολιασμό», δήλωσε η ειδική του FDP για θέματα Υγείας Κριστίνε 'Ασενμπεργκ-Ντούγκνους στην ιστοσελίδα t-online και τόνισε ότι «αν πρόκειται να αυξηθεί η προθυμία για εμβολιασμό, τότε η παροχή κινήτρων έχει νόημα». Από την πλευρά του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), η Ζαμπίνε Ντίτμαρ απηύθυνε έκκληση για πιο ευέλικτο σύστημα εμβολιασμού στο μέλλον, είτε με «εμβόλια to go», χωρίς ραντεβού είτε με διευκόλυνση στη διαδικασία των ραντεβού. «Πρέπει τώρα να γίνουμε πιο ευέλικτοι και να προσεγγίσουμε περισσότερο τους πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν, για παράδειγμα με ελευθερία στην επιλογή του ραντεβού για τη β΄δόση. «Με τέτοιους τρόπους θα αποφύγουμε το ενδεχόμενο κάποιος να ακυρώσει τον δεύτερο εμβολιασμό του επειδή θα βρίσκεται σε διακοπές», πρόσθεσε η κ. Ντίτμαρ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Επαναστατικό Δικαστήριο του Ιράν επέβαλε επίσης απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και περιορισμούς στα social media
Κάνει λόγω για νοθεία στις εκλογές της Βραζιλίας και πως η «εγκληματική οργάνωση» του Λούλα του έκλεψε τη νίκη
«Συνεχίστε με κανονική ταχύτητα» - Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της El País
Οικογένειες αγωνιούν να μάθουν νέα για τους αγαπημένους τους
Φόρος 6% αναμένεται να επιβληθεί στις τράπεζες από τον Ιανουάριο του 2027
Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας
Στους 68 οι νεκροί, 15 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Ρεκόρ εδρών για τα αραβικά κόμματα
Σχεδόν 80 τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, με 15 να βρίσκονται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση
Η Ισπανία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη και το το δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως μετά την Κίνα
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δίνουν στα δύο αραβικά κόμματα, την Ενιαία Λίστα και το Ρα’αμ, τουλάχιστον 19 από τις 120 έδρες της Βουλής
Τι είναι, πώς καταμετρώνται και ποια κόμματα μπορεί να ωφεληθούν
Συγκλονισμένη η χώρα, ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών
Το σύστημα ασφαλείας LZB παρουσίασε βλάβη το πρωί της Τετάρτης
Τουλάχιστον 64 οι νεκροί, φόβοι για ακόμα περισσότερους
Θα ορίσει τις προσεχείς ημέρες έναν υποψήφιο, στον οποίο θα αναθέσει την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης
Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει βίζες εισόδου στην οικογένεια Μπολσονάρου
Η κατάσταση της παιδείας στη Γαλλία και η πολιτική «δώσε περισσότερα σε αυτούς που έχουν λιγότερα»
Συντρίμμια, εκτροχιασμένα βαγόνια, βαλίτσες και άλλα αντικείμενα επιβατών
Η πολιτική εκπροσώπηση της αραβικής μειονότητας, οι διαφορετικές στρατηγικές των κομμάτων και οι περιορισμοί που αντιμετωπίζουν στο ισραηλινό πολιτικό σύστημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.