- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γκρέτα Τούνμπεργκ σε Μέρκελ: Δείξε θάρρος στη μάχη για το κλίμα
Η 17χρονη ακτιβίστρια συναντήθηκε με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο
Η Γκρέτα Τουνμπεργκ και άλλες ακτιβίστριες για το κλίμα συναντήθηκαν με την Άνγκελα Μέρκελ σήμερα στο Βερολίνο
Την Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλες νεαρές ακτιβίστριες για την κλιματική αλλαγή υποδέχθηκε την Πέμπτη στην καγκελαρία η Άνγκελα Μέρκελ.
Η 17χρονη Σουηδέζα ακτιβίστρια, μαζί με την 24χρονη Γερμανίδα Λουίσα Νουμπάουερ και τις 19χρονες Βελγίδες Ανούνα ντε Βέβερ και Αντελαΐντ Σαρλιέ είχαν ζητήσει τη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο.
Η Τούνμπεργκ κάλεσε την Γερμανίδα καγκελάριο να είναι γενναία στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Στη συζήτηση, που διήρκεσε 90 λεπτά, ζήτησε από την Μέρκελ να αντιμετωπίσει τις εκπομπές άνθρακα με τα ίδια επείγοντα και δραστικά μέτρα που οι ηγέτες επέβαλλαν στη μάχη κατά του κορωνοϊού.
«Θέλουμε οι ηγέτες να είναι αρκετά γενναίοι ώστε να σκεφτούν μακροπρόθεσμα. Θέλουμε να αναλάβουν ευθύνες και να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση ως μία κρίση», δήλωσε η Τούνμπεργκ μετά τη συνάντηση.
Η Μέρκελ τις υποδέχθηκε εκφράζοντας τη χαρά της για τη συνάντηση αυτή.
«Η ΕΕ οφείλει επιτέλους να δράσει, η Γερμανία θα πρέπει να έχει την πρωτοβουλία: οι επενδύσεις στα ορυκτά καύσιμα οφείλουν να σταματήσουν, η οικοκτονία πρέπει να γίνει αξιόποινη πράξη», σημειώνει η Τούμπεργκ σε ανοιχτή επιστολή που συνυπογράφουν πολλοί ακτιβιστές κατά των κλιματικών αλλαγών.
«Ενώ θα έπρεπε να δρούμε, εμείς εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε μια κατάσταση άρνησης. Η κλιματική και οικολογική κρίση δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ ως κρίση», καταγγέλλουν οι ακτιβίστριες αυτές στην επιστολή, η οποία δημοσιεύτηκε από την βρετανική εφημερίδα The Guardian και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιατρικό λάθος καταγγέλλει η οικογένειά του
Η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και διήρκησε περίπου μία ώρα
Απορρίφθηκε αγωγή πρώην συνοδού πολυτελείας
Φόβοι για νέα κλιμάκωση με το Ιράν
Η σύγκρουση αλήθειας, κοινωνίας, περιβάλλοντος και πολιτικής ευθύνης.
Το αεροπλάνο που αλλάζει τα υπερατλαντικά ταξίδια
Οι διασώστες δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν άμεσα τις επιχειρήσεις έρευνας
Ο νέος πρωθυπουργός καλύπτει τη διαφορά από το λαϊκιστικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ
Στο μικροσκόπιο και ο σύζυγος
Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης
Φουντώνει το παρασκήνιο με τις διαπραγματεύσεις
Η υπόθεση θρίλερ στην Οκλαχόμα
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης
Ξυλοδαρμοί, πείνα, εξευτελισμοί και βασανιστήρια, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες αποτελούσαν μέρος ενός οργανωμένου συστήματος
Το συγκλονιστικό βίντεο
Ο συνιδρυτής της Wikipedia καταγγέλλει ιδεολογική χειραγώγηση και αποκλεισμό
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Νόμιζα ότι θα χάσω το πόδι μου»
Η Υπόθεση Ρίμαν. Bernhard Riemann, 1826-1866.
Η βουτιά από την περιοχή Sunset Cliffs θεωρείται άκρως επικίνδυνη αλλά και παράνομη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.