- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρέθηκαν ίχνη κορωνοϊού σε συσκευασίες θαλασσινών στην Κίνα
Οι κατεψυγμένες γαρίδες έγιναν εισαγωγή απο τον Ισημερινό
Σε συσκευασίες θαλασσινών από τον Ισημερινό βρέθηκαν ίχνη κορωνοϊού στην Κίνα - Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.
Σε εξωτερική συσκευασία με κατεψυγμένες γαρίδες εντοπίστηκαν ίχνη κορωνοϊού στην Κίνα.
Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV, τα ίχνη κορωνοϊού διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου στο εξωτερικό της συσκευασίας σε εστιατόριο στην Κίνα.
Ειδικότερα, εστιατόριο στην πόλη Γούχου προμηθεύτηκε τη συγκεκριμένη συσκευασία με τις κατεψυγμένες γαρίδες από τον Ισημερινό. Στην εξωτερική πλευρά βρέθηκαν ίχνη κορωνοϊού. Νωρίτερα, οι αρχές σε αυτήν την παραθαλάσσια πόλη της Κίνας (επαρχία Σαντόνγκ) είχαν ανακοινώσει ότι εντόπισαν ίχνη κορωνοϊού σε συσκευασία με εισαγόμενα κατεψυγμένα θαλασσινά, χωρίς όμως να διευκρινίσουν το είδος του τροφίμου.
Σημειώνεται ότι τον τελευταίο 1,5 μήνα σε αρκετές πόλεις της Κίνας υπάρχουν αναφορές για συσκευασίες, όπου στο εξωτερικό τους εντοπίζονται ίχνη κορωνοϊού. Ενδεικτικά αναφέρονται οι πόλεις Σιαμέν και Νταλιάν. Τα περιστατικά αυτά ώθησαν τις αρχές της Κίνας να προχωρήσουν σε προσωρινή αναστολή των εισαγωγών από τρεις παραγωγούς γαρίδων του Ισημερινού.
Το CCTV μετέδωσε ότι το εστιατόριο στην πόλη Γούχου είχε αποθηκεύσει τα προϊόντα αυτά σε καταψύκτη μετά την αγορά τους, τα οποία κατασχέθηκαν και οδηγήθηκαν για καταστροφή. Όλα τα τεστ που έγιναν σε εργαζόμενους και σε χώρους της επιχείρησης καθώς και στο προσωπικό εταιρείας χονδρικής πώλησης γαρίδων και σε μέλη των οικογενειών τους, ήταν αρνητικά.
Αρνητικά ήταν επίσης και τα τεστ που έγιναν σε προσωπικό, τρόφιμα και χώρους άλλων εστιατορίων στην ίδια πόλη, που προμηθεύτηκαν συσκευασίες με κατεψυγμένες γαρίδες από τη συγκεκριμένη εταιρεία.
Ο κορωνοϊός θεωρείται ότι εμφανίστηκε σε υπαίθρια αγορά που πωλούσε θαλασσινά και άγρια ζώα στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Από τότε εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη, με τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 να ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια, την ώρα που περισσότεροι από 740.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.