- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Μπάιντεν: Ηλεκτροσόκ για τη χώρα μας η υπόθεση Φλόιντ
«Θα επιδιώξω να επουλώσω τις φυλετικές πληγές που για καιρό εξαπλώνονταν σαν γάγγραινα»
O Τζο Μπάιντεν, κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ ότι ανησυχεί περισσότερο για την επανεκλογή του και όχι γιατί η χώρα συνταράσσεται από το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.
Ο Τζο Μπάιντεν κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ ότι ανησυχεί περισσότερο για την επανεκλογή του παρά για το γεγονός ότι η χώρα του είναι διχασμένη και συνταράσσεται από βίαιες διαδηλώσεις μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, σύμφωνα με τα αποσπάσματα ομιλίας που αναμένεται να εκφωνήσει σήμερα στη Φιλαδέλφεια.
«Όταν ειρηνικοί διαδηλωτές απομακρύνονται έπειτα από εντολή του προέδρου από τον περίβολο του οίκου του λαού, του Λευκού Οίκου, με τη χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης, για να οργανωθεί μια επικοινωνιακή επιχείρηση μπροστά από μια σεβαστή εκκλησία, δικαιωματικά μπορούμε να πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος ανησυχεί περισσότερο για την εξουσία παρά για τις ηθικές αρχές. Ότι ενδιαφέρεται περισσότερο να υπηρετήσει τα πάθη της (εκλογικής) βάσης του από τις ανάγκες εκείνων με τους οποίους υποτίθεται ασχολείται», θα πει ο 77χρονος υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Ο θάνατος του 46χρονου Τζορτ Φλόιντ, ενός μαύρου πολίτη, πριν από μία εβδομάδα στη Μινεάπολη, στα χέρια ενός λευκού αστυνομικού, είναι ένα «ηλεκτροσόκ για τη χώρα μας. Για όλους εμάς», θα πει ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.
«Όμως, σας υπόσχομαι το εξής. Δεν θα εκμεταλλευτώ τον φόβο και τον διχασμό. Δεν θα υποδαυλίσω το μίσος. Θα επιδιώξω να επουλώσω τις φυλετικές πληγές που για καιρό εξαπλώνονταν σαν γάγγραινα σε αυτή τη χώρα και όχι να τις χρησιμοποιήσω για πολιτικό όφελος», συμπληρώνει.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το προσωπικό στοίχημα που εξελίχθηκε σε πανωλεθρία
Στις 18 Απριλίου 2027 ανοίγουν οι κάλπες για τους Γάλλους ψηφοφόρους
Η ανάρτηση γεμάτη ειρωνεία στα social media
Για «συγκάλυψη και χειραγώγηση» της εκλογικής διαδικασίας, κάνει λόγο το κόμμα του Νετανιάχου
Και ετοιμάζεται να επιτεθεί σε αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή
Ο Τραμπ ζήτησε από τους Αμερικανούς να μετατρέψουν τις εκλογές σε δημοψήφισμα για τον ίδιο. Τον άκουσαν - και τον καταψήφισαν
Ποιες υποθέσεις θα ερευνήσουν;
Η δύσκολη επόμενη ημέρα που δεν αφήνει χώρο για πανηγυρισμούς στις Βρυξέλλες
Γυναίκες και Λατινοαμερικανοί γύρισαν την πλάτη στους Ρεπουμπλικάνους
Ποιες είναι οι βασικές του θέσεις
«Να σηκώσουμε μανίκια για να αποτρέψουμε περαιτέρω ζημιά από τον Τραμπ»
Δισέγγονος Ελλήνων μεταναστών, ο 46χρονος Δημοκρατικός αναλαμβάνει θέση στη Γερουσία
Ποια είναι η κατάστασή της σήμερα
«Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει δείγματα ή ασκούς πλάσματος που προορίζονταν για τη θεραπεία ασθενών»
Αναπάντητο το ερώτημα της συνεργασίας με τα αραβικά κόμματα
Από την Κάλυμνο και την Πάτμο στο αμερικανικό Κογκρέσο
Aνοίγει o δρόμος για κοινοβουλευτικές έρευνες σε βάρος της κυβέρνησης
Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε καταθέσει αγωγή
Επικράτησε κόντρα σε ένα από τα ισχυρότερα πολιτικά ονόματα στο Νιου Χάμσαϊρ
Ποιοι είναι οι Γκας Μπιλιράκης, Μάικ Χαριδόπουλος και Τζίμι Πατρόνις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.