- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπάιντεν: Ηλεκτροσόκ για τη χώρα μας η υπόθεση Φλόιντ
«Θα επιδιώξω να επουλώσω τις φυλετικές πληγές που για καιρό εξαπλώνονταν σαν γάγγραινα»
O Τζο Μπάιντεν, κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ ότι ανησυχεί περισσότερο για την επανεκλογή του και όχι γιατί η χώρα συνταράσσεται από το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.
Ο Τζο Μπάιντεν κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ ότι ανησυχεί περισσότερο για την επανεκλογή του παρά για το γεγονός ότι η χώρα του είναι διχασμένη και συνταράσσεται από βίαιες διαδηλώσεις μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, σύμφωνα με τα αποσπάσματα ομιλίας που αναμένεται να εκφωνήσει σήμερα στη Φιλαδέλφεια.
«Όταν ειρηνικοί διαδηλωτές απομακρύνονται έπειτα από εντολή του προέδρου από τον περίβολο του οίκου του λαού, του Λευκού Οίκου, με τη χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης, για να οργανωθεί μια επικοινωνιακή επιχείρηση μπροστά από μια σεβαστή εκκλησία, δικαιωματικά μπορούμε να πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος ανησυχεί περισσότερο για την εξουσία παρά για τις ηθικές αρχές. Ότι ενδιαφέρεται περισσότερο να υπηρετήσει τα πάθη της (εκλογικής) βάσης του από τις ανάγκες εκείνων με τους οποίους υποτίθεται ασχολείται», θα πει ο 77χρονος υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Ο θάνατος του 46χρονου Τζορτ Φλόιντ, ενός μαύρου πολίτη, πριν από μία εβδομάδα στη Μινεάπολη, στα χέρια ενός λευκού αστυνομικού, είναι ένα «ηλεκτροσόκ για τη χώρα μας. Για όλους εμάς», θα πει ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.
«Όμως, σας υπόσχομαι το εξής. Δεν θα εκμεταλλευτώ τον φόβο και τον διχασμό. Δεν θα υποδαυλίσω το μίσος. Θα επιδιώξω να επουλώσω τις φυλετικές πληγές που για καιρό εξαπλώνονταν σαν γάγγραινα σε αυτή τη χώρα και όχι να τις χρησιμοποιήσω για πολιτικό όφελος», συμπληρώνει.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
«Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», διεμήνυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κίεβο στέλνει στρατιωτικούς σε Κατάρ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία για αντιμετώπιση ιρανικών drone
Αμερικανική παρέμβαση για να αποφευχθεί κλιμάκωση και πλήγμα στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.