- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ιταλία: Μερική άρση του lockdown με αυστηρούς περιορισμούς
Επαναλειτουργούν οι πρώτες βιομηχανίες
Άνοιξαν σήμερα στην Ιταλία οι πρώτες βιομηχανίες, με τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας και υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων.
Επαναλειτουργούν από σήμερα οι πρώτες βιομηχανίες στην Ιταλία, με υποχρεωτική τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας, βάσει αυστηρών κριτηρίων. Η υιοθέτησή τους, βεβαιώνεται από τους εργοδότες με υπεύθυνες δηλώσεις οι οποίες αποστέλλονται στις κατά τόπους νομαρχίες.
Πιο συγκεκριμένα, στην βορειοανατολική περιφέρεια Φριούλι σήκωσε και πάλι ρολά η βιομηχανία η οποία παράγει ηλεκτρικές συσκευές, στην κεντρική περιοχή Μάρκε, εταιρία συσκευών κουζίνας, στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι μεγάλο επιπλοποιείο, και στην Μαργκέρα, έξω από την Βενετία, τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri. Κοντά στην Φλωρεντία, άνοιξε και πάλι βιομηχανική μονάδα παραγωγής γνωστού οίκου μόδας.
Είναι υποχρεωτική η τήρηση μέτρων όπως η υποβολή του προσωπικού σε τεστ, η μέτρηση της θερμοκρασίας, η χρήση μάσκας και γαντιών, όπως και η απόσταση δυο μέτρων ανάμεσα στους εργαζόμενους, κατά την φάση αλλαγής ενδυμάτων, στον χώρο εργασίας και την ώρα του φαγητού.
Οι προϋποθέσεις αυτές πρέπει να τηρούνται από όλες τις εταιρίες και βιομηχανίες που θέλουν να ξαναρχίσουν να λειτουργούν πριν από τις 4 Μαίου, όταν αναμένεται να αρχίσει η γενικευμένη επαναλειτουργία των παραγωγικών δραστηριοτήτων και της κυκλοφορίας των πολιτών. Παράλληλα, σε όσες επιχειρήσεις «σηκώνουν ρολά» τις ημέρες αυτές, η παρουσία των εργαζομένων θα είναι μειωμένη, με διαφορετικές -κατά το δυνατόν,-βάρδιες και συνέχιση της τηλε-εργασίας, όταν αυτό επιτρέπεται.
Σύμφωνα με τον Τύπο, τέλος, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ξαναρχίσουν να παράγουν, με συμπλήρωση υπεύθυνων δηλώσεων, πάνω από 100.000 βιομηχανίες και εταιρίες, σε όλη την Ιταλία.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Επαναστατικό Δικαστήριο του Ιράν επέβαλε επίσης απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και περιορισμούς στα social media
Κάνει λόγω για νοθεία στις εκλογές της Βραζιλίας και πως η «εγκληματική οργάνωση» του Λούλα του έκλεψε τη νίκη
«Συνεχίστε με κανονική ταχύτητα» - Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της El País
Οικογένειες αγωνιούν να μάθουν νέα για τους αγαπημένους τους
Φόρος 6% αναμένεται να επιβληθεί στις τράπεζες από τον Ιανουάριο του 2027
Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας
Στους 68 οι νεκροί, 15 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Ρεκόρ εδρών για τα αραβικά κόμματα
Σχεδόν 80 τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, με 15 να βρίσκονται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση
Η Ισπανία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη και το το δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως μετά την Κίνα
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δίνουν στα δύο αραβικά κόμματα, την Ενιαία Λίστα και το Ρα’αμ, τουλάχιστον 19 από τις 120 έδρες της Βουλής
Τι είναι, πώς καταμετρώνται και ποια κόμματα μπορεί να ωφεληθούν
Συγκλονισμένη η χώρα, ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών
Το σύστημα ασφαλείας LZB παρουσίασε βλάβη το πρωί της Τετάρτης
Τουλάχιστον 64 οι νεκροί, φόβοι για ακόμα περισσότερους
Θα ορίσει τις προσεχείς ημέρες έναν υποψήφιο, στον οποίο θα αναθέσει την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης
Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει βίζες εισόδου στην οικογένεια Μπολσονάρου
Η κατάσταση της παιδείας στη Γαλλία και η πολιτική «δώσε περισσότερα σε αυτούς που έχουν λιγότερα»
Συντρίμμια, εκτροχιασμένα βαγόνια, βαλίτσες και άλλα αντικείμενα επιβατών
Η πολιτική εκπροσώπηση της αραβικής μειονότητας, οι διαφορετικές στρατηγικές των κομμάτων και οι περιορισμοί που αντιμετωπίζουν στο ισραηλινό πολιτικό σύστημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.