- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Αν επιμείνει ο Ερντογάν, η Γαλλία θα στείλει ερευνητικό πλοίο στην Κρήτη
Το σκάφος θα συνοδεύεται από γαλλικές φρεγάτες - Το δικό της μπλόκο στα τουρκικά σχέδια ετοιμάζει η Ρώμη
Αθήνα και Παρίσι επεξεργάζονται σχέδιο άμεσης απάντησης στην Τουρκία που περιλαμβάνει αποστολή γαλλικού ερευνητικού πλοίου ανοικτά της Κρήτης.
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες της Ελλάδας για την καταδίκη της Τουρκίας μετά την υπογραφή του μνημονίου με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες. Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ρόλο παρουσιαστή, δημιούργησε τη δική του υφαλοκρηπίδα η οποία φθάνει έξω από την Κρήτη, και απειλεί να στείλει ερευνητικό σκάφος στην περιοχή, Αθήνα και Παρίσι επεξεργάζονται σχέδιο άμεσης απάντησης.
Ειδικότερα, σε περίπτωση που ο Τούρκος πρόεδρος κάνει πράξη την απειλή του και στείλει τουρκικό ερευνητικό πλοίο νότια της Κρήτης, τότε η Γαλλία θα στείλει δικό της πλοίο για έρευνες στην ίδια περιοχή. Αυτό επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα». Το συγκεκριμένο πλοίο θα το συνοδεύουν γαλλικές φρεγάτες και άλλα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας, με την κατάσταση -σε μια τέτοια περίπτωση- να οξύνεται επικίνδυνα.
Υπενθυμίζεται ότι το Παρίσι έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να στείλει ερευνητικό πλοίο ανοικτά της Κρήτης, καθώς έχει υπογράψει με την ελληνική κυβέρνηση συμφωνία παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων νότια και νοτιοδυτικά του νησιού.
Ιταλικό μπλόκο στα σχέδια της Άγκυρας
Την ίδια στιγμή και η Ρώμη δηλώνει έτοιμη να επέμβει, προκειμένου να προστατεύσει και να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα στη Μεσόγειο -ειδικά μετά την «παράνομη» συμφωνία που υπέγραψε ο Ερντογάν με τη Λιβύη (σ.σ. χώρα όπου παραδοσιακά η Ιταλία έκανε business μέσω του πετρελαϊκού κολοσσού ENI).
Δημοσίευμα στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» έγραφε την Τρίτη: «Η Ιταλία απέστειλε στρατιωτικό πλοίο στην Κύπρο (σ.σ. φρεγάτα Μartinengo στο λιμάνι της Λάρνακας) για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων. Το μήνυμα προς την Άγκυρα είναι σαφές: Αν χρειάζεται να δείξουμε τη σημαία μας, εμείς είμαστε έτοιμοι». Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμη: «Από τον περασμένο Οκτώβριο η Τουρκία ξανάρχισε τις γεωτρήσεις στα ανοικτά της Κύπρου, σε περιοχή που έχουν εξασφαλίσει η γαλλική Total και η ιταλική Eni».
Η «La Repubblica» κάνει αναφορά και στο ιταλικό ανακοινωθέν για τη φρεγάτα Μartinengo, το οποίο τονίζει πως πρόκειται για επιχείρηση «περιπολίας της ανατολικής Μεσογείου, με στόχο την παρουσία και την παρακολούθηση των ναυτικών περιοχών, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, και την προστασία των εθνικών συμφερόντων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποτέ δεν υπήρξε χειρότερη εποχή να σημειώσεις σερί 52 χρόνων ελλειμματικών προϋπολογισμών
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.