- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γενς Στόλτενμπεργκ: Πηγή έμπνευσης οι επιθέσεις «μοναχικών λύκων»
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επισκέφτηκε την πόλη Κράιστσερτς, όπου ένοπλος είχε σκορπίσει τον θάνατο σε δύο τεμένη
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ καλεί τις κοινωνίες του κόσμου να συνεργαστούν για να σταματήσουν οι φονικές επιθέσεις «μοναχικών λύκων».
Οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεργάζονται για να μπορέσουν να σταματήσουν τις επιθέσεις των αποκαλούμενων «μοναχικών λύκων», ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο οποίος επισκέφτηκε το ένα από τα δύο τεμένη στο Κράιστσερτς όπου ένοπλος σκότωσε 51 ανθρώπους τον περασμένο Μάρτιο, οι επιθέσεις αυτές αποτελούν «πηγή έμπνευσης». Η τοποθέτηση Στόλτενμπεργκ έρχεται λίγες ώρες μετά το διπλό φονικό σε Τέξας και Οχάιο. Οι δεκάδες θάνατοι από τα πυρά ενόπλων έφεραν εκ νέου στο προσκήνιο τη συζήτηση για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ στον απόηχο της ενίσχυσης του εθνικισμού και της ξενοφοβίας.
«Οι επιθέσεις αυτές διαπράχθηκαν από "μοναχικούς λύκους", που όμως ταυτόχρονα συνδέονται, διότι αντλούν έμπνευση ο ένας από τον άλλον και αναφέρονται ο ένας στον άλλον στα διάφορα μανιφέστα τους» επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ σε δηλώσεις του στο κρατικό νεοζηλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο TVNZ.
«Αυτό υπογραμμίζει ότι πρέπει να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, με πολλά διαφορετικά εργαλεία» συνέχισε.
Ο δράστης του μακελειού στο Τέξας, όπου σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 26, εξέφρασε την υποστήριξή του στον Μπρέντον Τάραντ (τον Αυστραλό που κατηγορείται για τη σφαγή στο Κράιστσερτς) στο «μανιφέστο» του. Υπενθυμίζεται ότι ο Τάραντ δηλώνει αθώος και δεν δέχεται τις κατηγορίες που του έχουν απαγγείλει οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας.
Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ, η κοινωνία «πρέπει να υπερασπιστεί τις αξίες της ελευθερίας, της ανοιχτής φύσης της και της ανοχής του άλλου».
«Βλέπουμε πως πολλοί από τους τρομοκράτες είναι άνθρωποι όπως εμείς. Ανδρώθηκαν στις χώρες μας, προέρχονται από τις δικές μας κοινωνίες. Άρα, αυτό αφορά επίσης την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων» συμπλήρωσε.
Πρωθυπουργός Νέας Ζηλανδίας: Να νικήσουμε το μίσος και τον ρατσισμό
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν, η οποία θα συναντηθεί την Τρίτη με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, επεσήμανε από τη μεριά της πως η χώρα της θέλει ο κόσμος να θυμάται το πώς αντέδρασε σε αυτήν την πράξη βίας και μίσους. «Αυτή είναι μια παγκόσμια πρόκληση» είπε η κεντροαριστερή πολιτικός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας.
«Φυσικά, μπορούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κατανικήσουμε το μίσος, τη βία και τον ρατσισμό στα εδάφη μας. Αλλά ως διεθνής κοινότητα πρέπει επίσης να σταθούμε ενωμένοι εναντίον των πράξεων μίσους, βίας και τρομοκρατίας» συμπλήρωσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η Κούβα «είναι έτοιμη μετά από 50 χρόνια» – Στο τραπέζι νέα διαπραγμάτευση
Η νέα πηγή ειδήσεων για τη Gen Z
Εκ νέου προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο
Δεκαεπτά κράτη μέλη αξιοποιούν τον μηχανισμό της ΕΕ – Πάνω από 1.000 πολίτες επέστρεψαν ήδη
Ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων, με προσδοκίες για πρόοδο στις συνομιλίες
Οι αναφορές στον Τραμπ και τις αποφάσεις του
Το μέγεθος, η πολυπλοκότητα της χώρας και η πραγματική επιλογή για τον επόμενο ηγέτη
Μαζική αεροπορική επιχείρηση της ισραηλινής αεροπορίας με 100 βόμβες σε υπόγειο συγκρότημα στην Τεχεράνη
Μνημειώδες σκηνικό για μπαλέτο του 1939 στη Νέα Υόρκη δημοπρατείται από τον οίκο Bonhams στο Παρίσι
Οι συμμετέχοντες ζήτησαν από τον Θεό να χαρίσει στον πρόεδρο Τραμπ σοφία, ευλογία και καθοδήγηση
Η εξαγορά αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του ομίλου μετά την αγορά του Politico
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.