- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο καύσωνας απειλεί την καμένη Παναγία των Παρισίων
Τι αναφέρει ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του εμβληματικού Καθεδρικού Ναού
Φόβοι για κατάρρευση του θολωτού τρούλου στην καμένη Παναγία των Παρισίων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στο Παρίσι.
Οι υψηλές θερμοκρασίες και η αποπνικτική ζέστη θα μπορούσαν να επιταχύνουν την κατάρρευση του θολωτού τρούλου στην κατεστραμμένη από τη μεγάλη πυρκαγιά Παναγία των Παρισίων. Αυτό προειδοποίησε την Τετάρτη ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του Καθεδρικού Ναού.
«Ανησυχώ πολύ για τον καύσωνα» είπε ο Φιλίπ Βιλνέβ. Και πρόσθεσε: «Αυτό που φοβάμαι είναι ότι οι αρμοί ή η τοιχοδομή, καθώς θα στεγνώσουν (από τη ζέστη), ενδέχεται να χάσουν τη συνεκτικότητά τους, τη συνοχή τους και τα δομικά χαρακτηριστικά τους, με αποτέλεσμα ξαφνικά ο θόλος να καταρρεύσει».
Σε «πορτοκαλί» συναγερμό κηρύχθηκαν την Τετάρτη οι 80 από τις 96 διοικητικές περιφέρειες της Γαλλίας λόγω του καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Η Meteo France προβλέπει ότι στο Παρίσι το θερμόμετρο θα δείξει την Πέμπτη 42 βαθμούς Κελσίου. Το προηγούμενο ρεκόρ ζέστης στη γαλλική πρωτεύουσα ήταν 40,4 βαθμούς Κελσίου και καταγράφηκε το 1947.
Η μεγάλη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων εκδηλώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στον Καθεδρικό Ναό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει την υπόθεση ως «μια ζωντανή ταινία τρόμου»
Η ανακοίνωση της τουρκικής εισαγγελίας
«Καμιά επιείκεια ή συμπόνια», ξεκαθάρισε ο Μοχάμαντ Μοβαχέντι Αζάντ
Η Δύση, η θεσμοθετημένη ανελευθερία, ο φόβος και η σιωπή
Τάσσεται στο πλευρό των διαδηλωτών και τους καλεί να βγουν και πάλι στους δρόμους
Όσα έχουν γίνει γνωστά για την καταγγελία
Οι ρίζες της ιδεολογικής τύφλωσης, ο φόβος και η θρησκευτική επιβολή
Τι έχει καταγραφεί σε βίντεο ντοκουμέντο
Η Chevron είναι «πρόθυμη να βοηθήσει τη Βενεζουέλα να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον»
Χτυπούσαν κατσαρόλες και φώναζαν συνθήματα κατά της ηγεσίας
Tώρα μάλλον θα πρέπει να ξαναπαντρευτούν
Τι γνωρίζουμε για το το παρασκήνιο της επιχείρησης
30.000 αρχεία κακοποίησης και έως 1.000 εμπλεκόμενοι
Στόχος, λένε, απευθείας πλήγμα της Κυπριακής Προεδρίας στην Ε.Ε.
Πάνω από 24 ώρες το μπλακάουτ στο διαδίκτυο
Λίγες ημέρες μετά την παραδοχή για «κενά στις δικλίδες ασφαλείας»
Προβλήματα και στις σιδηροδρομικές μεταφορές από την καταιγίδα Γκορέτι
O γιος του Σάχη έφυγε λίγο πριν την επανάσταση του 1979
«Συγγνώμη» ζήτησε δακρυσμένη η σύζυγός του
Η υπόθεση του Νίκολα Ιβάλντο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.