- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ήταν σε κώμα 14 χρόνια, τη βίασαν και γέννησε - Παραιτήθηκε ο CEO της κλινικής
«Η γυναίκα βογκούσε και δεν γνώριζαν ποιο ήταν το πρόβλημα»
Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της εταιρείας διαχείρισης της μονάδας φροντίδας για ψυχικά ή σωματικά ασθενείς στην Αριζόνα των ΗΠΑ, όταν γέννησε μια νοσηλευόμενη η οποία βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση για 14 χρόνια.
Η ιστοσελίδα του BBC αναφέρει ότι η παραίτηση του Μπιλ Τίμονς έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο.
Η γυναίκα ήταν ασθενής σε μια κλινική που διαχειρίζεται η εταιρεία Hacienda HealthCare κοντά στο Φοίνιξ για πάνω από μια δεκαετία και είχε ανάγκη από 24ωρη φροντίδα.
Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για σεξουαλική επίθεση.
Η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάζεται, φέρεται ότι γέννησε στις 29 Δεκεμβρίου.
«Από αυτά που μου είπαν η γυναίκα βογκούσε και δεν γνώριζαν ποιο ήταν το πρόβλημα», δήλωσε μη κατονομαζόμενη πηγή στο θυγατρικό δίκτυο του CBS Phoenix, το KPHO-TV.
«Κανένα μέλος του προσωπικού δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος μέχρι ουσιαστικά που μπήκε στη διαδικασία του τοκετού».
Ο Γκάρι Όρμαν, ο επικεφαλής αντιπρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, δήλωσε ότι «δεν θα δεχτεί τίποτα λιγότερο από μια πλήρη αναφορά για αυτή την απολύτως φρικτή κατάσταση».
«Και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εγγυηθούμε την ασφάλεια του καθένα από τους ασθενείς και τους υπαλλήλους μας».
Δημοσίευμα της New York Times αναφέρει ότι έχουν προκύψει νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, περιλαμβανομένης της ανεπαρκούς τήρησης της ιδιωτικότητας των ασθενών όταν ήταν γυμνοί ή όταν έκαναν ντους.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Φοίνιξ δήλωσε ότι «το ζήτημα βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό διερεύνηση», αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση.
Το πρωτόκολλο στην κλινική άλλαξε, είπε η πηγή, και πλέον οι άνδρες υπάλληλοι πρέπει να συνοδεύονται από μια γυναίκα όταν εισέρχονται στο δωμάτιο μιας γυναίκας ασθενούς.
Η κλινική Hacienda HealthCare ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές.
Στην ιστοσελίδα της η κλινική αναφέρει ότι παρέχει φροντίδα για τους «ιατρικά ευάλωτους και χρόνια πάσχοντες εφήβους, για βρέφη, παιδιά και νέους καθώς και για όσους έχουν ψυχικά και αναπτυξιακά προβλήματα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.