Κοσμος

Πώς έμαθε η Αστυνομία ότι μια γυναίκα σε κώμα για 14 χρόνια έπεσε θύμα βιασμού και γέννησε σε κλινική της Αριζόνας;

«Μάθαμε για ένα μωρό που πάλευε να κρατηθεί στη ζωή. Για μια μαμά, μόνη και αβοήθητη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
door-349807_1920.jpg

Για πρώτη φορά η Αστυνομία της Αριζόνας έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το περιστατικό βιασμού γυναίκας που βρίσκεται σε κατάσταση φυτού εδώ και 14 χρόνια και στις 29 Δεκεμβρίου έφερε στον κόσμο ένα παιδί.

Ο αστυνομικός Τόμι Τόμσον αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πώς οι αρχές ανακάλυψαν ότι μια γυναίκα και αυτόχθων, ηλικίας 29 ετών, γέννησε στην κλινική Hacienda HealthCare στην Αριζόνα. Την ημέρα που γεννήθηκε το αγοράκι λάβαμε ειδοποίηση για ένα βρέφος σε «κρίσιμη κατάσταση με προβλήματα αναπνοής». Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η έρευνα της αστυνομίας. 

«Η μητέρα», πρόσθεσε ο Αμερικανός αστυνομικός, «βρίσκεται σε κατάσταση φυτού . Πριν από 14 χρόνια είχε σχεδόν πνιγεί. Δεν κινείται, δεν επικοινωνεί. Με απλά λόγια ήταν αβοήθητη στην κλινική. Ωστόσο, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι γέννησε με φυσικό τοκετό».

 

 

Ερωτηθείς εάν η εγκυμοσύνη της ασθενούς ήταν σε προχωρημένο στάδιο ο κ. Τόμσον απάντησε καταφατικά.

Διευκρίνισε ότι οι συγγενείς της γυναίκας είναι «εξοργισμένοι και σε κατάσταση σοκ από το μέγεθος της αδιαφορίας και της κακομεταχείρισης της κόρης τους στην εν λόγω κλινική». Πρόσθεσε ότι κανείς από την οικογένεια της 29χρονης δεν είναι σε θέση να κάνει δηλώσεις.

 

Διαβεβαίωσε ότι η αστυνομία εξετάζει δείγματα γενετικού υλικού (DNA) από όλο το ανδρικό προσωπικό της κλινικής ελπίζοντας να εντοπίσουν ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού. Το βρέφος είναι 11 ημερών και ακόμα ζει. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της κλινικής έχει ήδη παραιτηθεί. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ