- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μεξικό: Οι 5.000 μετανάστες του καραβανιού ξεκίνησαν εκ νέου την πορεία προς τις ΗΠΑ
Το καραβάνι ξεκίνησε την 13η Οκτωβρίου από την πόλη Σαν Πέδρο Σούλα στην Ονδούρα και έχει διασχίσει 1500 χλμ
Οι περίπου 5000 μετανάστες του «καραβανιού» αναχώρησαν από την πόλη του Μεξικού σήμερα το πρωί ξεκινώντας εκ νέου την πορεία τους πεζή προς τις ΗΠΑ, παρά την κούραση και τις ασθένειες.
Οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε πέντε συρμούς του μετρό, που διατέθηκαν ειδικά για εκείνους, 1000 σε καθένα εξ αυτών, υπό την παρουσία 1000 αστυνομικών, έγινε γνωστό από τη διεύθυνση του μετρό της μεξικανικής πρωτεύουσας.
Οι μετανάστες οδηγήθηκαν έως τα σύνορα της πολιτείας του Μεξικού, απ’ όπου θα συνεχίζουν το ταξίδι τους με τα πόδια έως το Κερετάρο, στο κέντρο της χώρας.
Ήδη από χθες, μια ομάδα περίπου 1300 μεταναστών έφυγε από την πρωτεύουσα.
Το βράδυ της Πέμπτης, αφού ζήτησαν ματαίως από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) να θέσει στη διάθεσή τους 150 λεωφορεία, οι μετανάστες συμφώνησαν να συνεχίσουν την πορεία τους. Στη συνέλευσή τους πάντως, ήταν εμφανές ότι διαφωνούν για τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσουν.
Το καραβάνι ξεκίνησε την 13η Οκτωβρίου από την πόλη Σαν Πέδρο Σούλα στην Ονδούρα και έχει διασχίσει 1500 χλμ.
Σήμερα το πρωί, οι μετανάστες αναχώρησαν από τον καταυλισμό όπου πέρασαν 6 νύχτες, σε ένα αθλητικό κέντρο στα ανατολικά της μεξικανικής πρωτεύουσας, προτού κατακλύσουν το μετρό, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του μία ώρα νωρίτερα από το σύνηθες, προκειμένου να επιβιβαστούν οι μετανάστες.
Ορισμένοι κρατούσαν στην αγκαλιά τους μωρά, άλλοι έσπρωχναν καροτσάκια, ενώ παιδιά κυκλοφορούσαν με τις πιτζάμες.
«Έχουμε κρυώσει, καθώς αναγκαστήκαμε να κοιμηθούμε έξω, τώρα είμαστε άρρωστοι. Τα παιδιά έχουν ψείρες, δεν υπάρχει ποτέ αρκετό νερό για να μπορέσουμε να τα πλύνουμε» περιέγραψε η Ανταμάρι Κορέα, μια γυναίκα από τη Γουατεμάλα, η οποία ταξιδεύει με την αδελφή της και τα ανίψια της.
«Αρρωστήσαμε από όλες αυτές τις αλλαγές της θερμοκρασίας, όμως είμαστε αποφασισμένοι να πάμε έως τα σύνορα (με τις ΗΠΑ) και να τα περάσουμε» διαβεβαίωσε ο Ουίλσον Αλεχάντερ Μεχιά, ένας 27χρονος εργάτης από την Ονδούρα που ταξιδεύει μόνος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.