- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ινδονησία: Σχεδόν 2.000 οι νεκροί από τον σεισμό και το τσουνάμι - 5.000 αγνοούμενοι
Οι αρχές προεξοφλούν ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι ακόμα πιο βαρύς
Ο απολογισμός του σεισμού 7,5 βαθμών και του τσουνάμι που προκάλεσε την 28η Σεπτεμβρίου στη νήσο Κελέβη της Ινδονησίας αυξήθηκε σε σχεδόν 2.000 νεκρούς, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας, οι οποίες προεξοφλούν ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι ακόμα πιο βαρύς, καθώς περίπου πέντε χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.
1.944 πτώματα έχουν βρεθεί στην πόλη Παλού και στα προάστιά της, μια περιοχή που υπέστη τεράστια καταστροφή από την πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση και τα φονικά σεισμικά παλιρροϊκά κύματα που την ακολούθησαν, τόνισε ο Μοχάμαντ Θόχιρ, εκπρόσωπος του στρατού.
«Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, διότι δεν έχουμε λάβει ακόμη διαταγή να σταματήσουμε να αναζητούμε πτώματα», εξήγησε ο αξιωματικός στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι αρχές εκφράζουν φόβους πως οι αγνοούμενοι είναι έως και 5.000, στην πλειονότητά τους παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.
Πλέον δεν απομένει σχεδόν καμιά ελπίδα να βρεθούν επιζώντες και οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην ανάκτηση των πτωμάτων και την καταμέτρηση των θυμάτων.
Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών ανέφερε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν ως την 11η Οκτωβρίου, ημερομηνία μετά την οποία οι αγνοούμενοι θα θεωρηθούν νεκροί.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μετατρέψει δύο κοινότητες κοντά στην πόλη Παλού, την Πετόμπο και την Μπαλαρόα, οι οποίες καταστράφηκαν ολοσχερώς, σε υπαίθριους ομαδικούς τάφους, αφήνοντάς τις ως έχουν.
Στην Μπαλαρόα, σε ένα τεράστιο σύμπλεγμα εργατικών κατοικιών που κατάπιε σχεδόν ολόκληρο η λάσπη, ο Γκοπάλ ψάχνει σημεία ζωής του θείου και της θείας του στα συντρίμμια. «Ακόμα κι αν σταματήσουν (σ.σ. οι επιχειρήσεις των αρχών), θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε μόνοι μας», είπε, καθώς μηχανήματα έργου και σωστικά συνεργεία χτένιζαν όσα άφησε πίσω της η καταστροφή.
Περίπου 200.000 άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή. Τα τρόφιμα και το πόσιμο νερό δεν επαρκούν και η επιβίωση πολλών σεισμοπαθών που έχασαν τα πάντα εξαρτάται από τη βοήθεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Τραμπ ζητάει την απόλυση του παρουσιαστή από το ABC
Νεαρή βρετανίδα επιχείρησε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πρόωρης εμμηνόπαυσης και έζησε έναν εφιάλτη
Πάνω από 600 εργαζόμενοι αντιτίθενται στην παροχή ΤΝ στον αμερικανικό στρατό
Ο Γερμανός καγκελάριος ασκεί σκληρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ
Βρετανοί αξιωματούχοι επιδιώκουν να προστατεύσουν τον μονάρχη από δημόσιες επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου
Η Ουάσινγκτον εξετάζει νέα πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου στην Μέση Ανατολή
Γιατί αεροπορική εταιρεία προχωρά σε αυτή τη «λύση»;
Συνολικά επτά ύποπτοι συνελήφθησαν, ενώ έξι ακόμη αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους
Στους 14 οι νεκροί, πάνω από 80 οι τραυματίες στα νοσοκομεία
Το σχόλιο που εξόργισε τον πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι καταγγελίες για γενοκτονία απορρίπτονται από το Τελ Αβίβ
Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός
Το κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο σε ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 737
Τα σφάλματα, τα τέλματα, οι πλάνες της λογικής και η απουσία στρατηγικής εξόδου
Η αρχή θα γίνει από τον Λευκό Οίκο
Το περιστατικό προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών προς τον Λευκό Οίκο και τη βρετανική πρεσβεία
Πρόταση influencer υιοθετεί ο Τραμπ, απαιτείται όμως έγκριση από το Κογκρέσο
Ο Τραμπ ζητά από ABC και Disney να απολύσουν τον Κίμελ μετά σχόλιο για Μελάνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.