- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Έγκλημα μίσους κι όχι ληστεία η δολοφονία του ζευγαριού στην Κύπρο; (εικόνες, video)
Στο οικογενειακό περιβάλλον στρέφεται η αστυνομία
Νεκρό στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού τους εντοπίστηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ζευγάρι Ελληνοκυπρίων στον Στρόβολο, μέσα σε λίμνη αίματος. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 60 ετών, καθηγητή ιδιωτικού σχολείου, και τη γυναίκα του ηλικίας 59 ετών, υπάλληλο τράπεζας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Καθημερινής», η αστυνομία δεν εντόπισε σημάδια παραβίασης του σπιτιού μετά τη δολοφονία και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους και όχι για ληστεία.
Μέσα στο σπίτι βρισκόταν και ο 15χρονος υιοθετημένος γιος του ζευγαριού, ρωσικής καταγωγής, ο οποίος ενημέρωσε αμέσως τους γείτονες για το περιστατικό. Ο ίδιος φέρεται να έχει δηλώσει στην αστυνομία ότι άγνωστοι φορώντας κουκούλες μπήκαν στο σπίτι στον Στρόβολο στην οδό Ζαλόγγου, και τραυμάτισαν θανάσιμα το ζευγάρι με μαχαίρι.
Τα θύματα εντοπίστηκαν με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στο κρεβάτι τους.
Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και ο υιοθετημένος γιός ανακρίνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες από την αστυνομία.
Η αστυνομία αξιολογεί τις μαρτυρίες που έχουν ενώπιον τους με όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.
Το ζευγάρι περιγράφεται από τους γείτονες ως φιλήσυχο. Ο καθηγητής μαθηματικών περιγράφεται ως ένας θεοσεβούμενος άνθρωπος χαμηλών τόνων χωρίς έχθρες στο εργασιακό του περιβάλλον όπου βρισκόταν σε διαδικασία αφυπηρέτησης.
Πρόσφατα είχε περάσει μια περιπέτεια με την υγεία του. Στο εργασιακό του περιβάλλον η δολοφονία έσκασε σαν βόμβα. Κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο έπεσε θύμα δολοφονίας.
Ενταση στο σπίτι τον τελευταίο καιρό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής από το εργασιακό περιβάλλον των δύο θυμάτων το τελευταίο διάστημα εντός της οικογένειας επικρατούσε ένταση. Όπως μας ειπώθηκε από πρόσωπα που γνώριζαν το ζευγάρι πρόσφατα ο 15χρονος γιος του έμαθε ότι είναι υιοθετημένος και ζητούσε να μάθει από τους γονείς του γιατί δεν του το είχαν πει. Όπως μας ειπώθηκε το ότι είναι υιοθετημένος ο 15χρονος το έμαθε από τους βιολογικούς του γονείς, οι οποίοι τον εντόπισαν πρόσφατα.
Ένα άλλο στοιχείο που διερευνά η αστυνομία έχει να κάνει με τα κληρονομικά. Υπάρχει πληροφορία ότι το δολοφονημένο ζευγάρι είχε ορίσει πρόσφατα τον 15χρονος ως γενικός τους κληρονόμο.
Η αστυνομία εξετάζει κατά ποσό υπάρχει συσχετισμός του εντοπισμού του 15χρονου από τους βιολογικούς του γονείς με το γεγονός ότι είχε ορισθεί ως κληρονόμος
Σήμερα η νεκροτομή
Στη σκηνή μετέβη και η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου η οποία διενήργησε αυτοψία στο σημείο νωρίς το πρωί.
Σε δηλώσεις της η κ. Αντωνίου ανέφερε πως πρόκειται για διπλή εγκληματική ενέργεια, με ιδίου τύπου τραύματα, προερχόμενα από τέμνων και νήσσον όργανο.
Η νεκροτομή θα διενεργηθεί σήμερα, ανέφερε η Ιατροδικαστής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επαινεί τη «γενναιότητα» των συμμάχων του ΝΑΤΟ μετά τις αντιδράσεις
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.