Trending Now

Μοντέλο αποκαλύπτει τις βάναυσες οντισιόν και τις χαμηλές αμοιβές στο Playboy

Η Τζέσικα Μπάρτον σπάει τη σιωπή της για τη σκληρή πραγματικότητα πίσω από τη λαμπερή βιτρίνα της αυτοκρατορίας του Χιου Χέφνερ

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρώην μοντέλο αποκαλύπτει ότι οι κοπέλες του Playboy αντιμετώπιζαν εξαντλητικές οντισιόν, απορρίψεις και απλήρωτα συμβόλαια.
Πρώην μοντέλο αποκαλύπτει ότι πίσω από τη λάμψη του Playboy υπήρχαν σκληρές οντισιόν, απορρίψεις και χαμηλές αμοιβές © Facebook/Jessica Burton

Πρώην μοντέλο αποκαλύπτει ότι οι κοπέλες του Playboy αντιμετώπιζαν εξαντλητικές οντισιόν, απορρίψεις και απλήρωτα συμβόλαια.

Η λαμπερή ζωή των «κουνελιών» του Playboy στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αποτελούσε το απόλυτο όνειρο για χιλιάδες γυναίκες, όμως η πραγματικότητα πίσω από τις κλειστές πόρτες ήταν εντελώς διαφορετική.

Το φωτομοντέλο Τζέσικα Μπάρτον αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τις εξαντλητικές οντισιόν του Playboy και τις απογοητευτικές αμοιβές εκείνης της εποχής, καταρρίπτοντας τον μύθο των μυθικών κερδών.

Όπως αποκαλύπτει η 42χρονη σήμερα Μπάρτον, αν και ο κόσμος πίστευε ότι τα κορίτσια έβγαζαν χρήματα που τους άλλαζαν τη ζωή, στην πραγματικότητα «δούλευαν παράλογα σκληρά για ελάχιστα».

Η ίδια, αν και δεν κατάφερε ποτέ να γίνει μόνιμο «κουνελάκι» στην έπαυλη του Χιου Χέφνερ, ήταν τακτική καλεσμένη στα πάρτι, έκανε εμφανίσεις σε κλαμπ και συμμετείχε σε ειδικές, μικρότερες εκδόσεις του περιοδικού.

«Ο κόσμος νομίζει ότι βγάζαμε εκατομμύρια, αλλά ειλικρινά, οι περισσότερες από εμάς ήμασταν απένταρες», εξομολογείται. «Έβγαζα περίπου 15.000 με 20.000 λίρες τον χρόνο, ενώ ταξίδευα συνεχώς». Για να καταφέρει να επιβιώσει, αναγκαζόταν να δουλεύει ως μπαρτέντερ όλη τη νύχτα, μετά από εξαντλητικές ολοήμερες φωτογραφήσεις.

Η πίεση για την τελειότητα ήταν αβάσταχτη, καθώς χιλιάδες κορίτσια περίμεναν στην ουρά. «Έπρεπε να είσαι συνεχώς αψεγάδιαστη, γιατί πάντα υπήρχε μια άλλη κοπέλα που περίμενε ακριβώς πίσω σου», εξηγεί η Μπάρτον.

«Στεκόσουν στην ουρά για ώρες ελπίζοντας να σε προσέξει κάποιος από την ομάδα του Χέφνερ. Σου έβγαζαν φωτογραφίες, σου μιλούσαν για πέντε λεπτά και σε έστελναν στο σπίτι σου».

Η Μπάρτον είδε πολλές φίλες της να γίνονται «Playmates του Μήνα» ή ακόμα και «της Χρονιάς», όμως επισημαίνει ότι ούτε αυτοί οι τίτλοι εξασφάλιζαν οικονομική άνεση.

«Αν γινόσουν Playmate του Μήνα, πληρωνόσουν μόνο μία φορά, αλλά παρέμενες δεσμευμένη με συμβόλαια για να δίνεις αυτόγραφα και να κάνεις δημόσιες εμφανίσεις».

Παρά τις δυσκολίες, η Μπάρτον, που πλέον εργάζεται ως δημιουργός περιεχομένου στο Ορλάντο, παραδέχεται ότι υπήρχαν και όμορφες στιγμές.

«Τα πάρτι ήταν το διασκεδαστικό κομμάτι. Πληρωνόσουν για να εμφανιστείς, να πιεις σαμπάνια και να είσαι όμορφη. Όλοι έβλεπαν την έπαυλη και τη διασκέδαση. Δεν έβλεπαν όμως την απόρριψη, τις οντισιόν ή τα κορίτσια να κλαίνε επειδή δεν επιλέχθηκαν».

(Με πληροφορίες Unilad)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY