- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δεν είναι αστείο: Κάποιος αγόρασε χρησιμοποιημένη κάλτσα του Μάικλ Τζάκσον για 6.200 ευρώ
Η κάλτσα που συνόδευσε το moonwalk του «Billie Jean» βρήκε νέο ιδιοκτήτη
Δεν είναι αστείο: Κάποιος αγόρασε χρησιμοποιημένη κάλτσα του Μάικλ Τζάκσον για 6.200 ευρώ
Μια κάλτσα κεντημένη με κρύσταλλα, που φορούσε ο Μάικλ Τζάκσον κατά τη διάρκεια συναυλίας του το 1997 στη Νίκαια, πουλήθηκε σε δημοπρασία στη Γαλλία την Τετάρτη για 6.200 ευρώ (8.000 δολάρια). Η κάλτσα, την οποία οι διοργανωτές περιέγραψαν ως «αντικείμενο λατρείας», αποτελούσε μέρος μιας δημοπρασίας με αναμνηστικά από τον χώρο της μουσικής.
Ένας τεχνικός βρήκε την χρησιμοποιημένη κάλτσα πεταμένη κοντά στο καμαρίνι του Τζάκσον μετά τη συναυλία στην πόλη Νιμ της νότιας Γαλλίας, τον Ιούλιο του 1997, δήλωσε η δημοπράτης Ορόρ Ιλί στο AFP.
🧦 Michael Jackson's Sock Sold for 6200 Euros
— NEXTA (@nexta_tv) July 30, 2025
The sock that Michael Jackson wore during a performance in France in 1997 was sold at auction for 6200 euros.
It is claimed that the sock became especially noticeable when Jackson performed the "moonwalk" during his HIStory World… pic.twitter.com/i8Ljh3TW9f
Ο αυτοαποκαλούμενος «Βασιλιάς της Ποπ» φορούσε λευκές αθλητικές κάλτσες στολισμένες με στρας κατά τη διάρκεια της περιοδείας του "HIStory World Tour" το 1997, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα interencheres.com.
Ο Τζάκσον φαίνεται να τις φοράει σε βίντεο όπου ερμηνεύει την επιτυχία του "Billie Jean".
Δεκαετίες αργότερα, το υπόλευκο αυτό ρούχο είναι καλυμμένο με λεκέδες, και τα στρας που το διακοσμούν έχουν κιτρινίσει με το πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με φωτογραφία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα.
«Είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό αντικείμενο – ακόμη και αντικείμενο λατρείας για τους θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον», δήλωσε η Ιλί.
Η κάλτσα, που αρχικά εκτιμήθηκε μεταξύ 3.000 και 4.000 ευρώ (3.400-4.500 δολάρια), πουλήθηκε τελικά για 7.688 ευρώ (8.822 δολάρια) στον οίκο δημοπρασιών της Νιμ.
Ένα θέρετρο τυχερών παιχνιδιών στο Μακάο είχε πληρώσει το 2009 το ποσό των 350.000 δολαρίων για ένα γάντι με γκλίτερ που φορούσε ο Τζάκσον όταν χόρεψε για πρώτη φορά το "moonwalk" το 1983.
Ένα καπέλο που φόρεσε λίγο πριν από αυτήν την εμφάνιση πουλήθηκε πάνω από 80.000 δολάρια στο Παρίσι το 2023.
Με πληροφορίες από AFP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σύζυγός του δεν έκρυψε την ευγνωμοσύνη της για τη συμμετοχή του στη γιορτή της κόρης τους
Έγινε... μικρός εξερευνητής και χάρισε χαμόγελα
Νέο επεισόδιο στην κόντρα των δύο ράπερ μετά την πρεμιέρα της σειράς που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η σκηνή εκτυλίσσεται στο Jockey Farm Stadium, στο Tunbridge Wells
Οι δέκα από αυτούς υιοθετήθηκαν λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση των σχετικών βίντεο στα social media
Τι υποστηρίζει ο άλλοτε άσος πολλών ομάδων Ματ Μπαρνς
Η Ινδονησία διαθέτει από το 2008 έναν από τους πιο αυστηρούς νόμους περί πορνογραφίας παγκοσμίως
Κρύφτηκε κάτω από το πλυντήριο πιάτων
Το περιστατικό προκάλεσε την προσοχή των αρχών
Τα βίντεό της στο Tik Tok έγιναν viral με ανάμεικτες αντιδράσεις
Η ερώτηση που του έκανε στην πλατεία Αριστοτέλους
Η ιδιοκτήτρια καταγγέλλει ότι ο Ρεμί έχει αλλάξει συμπεριφορά μετά τον περιορισμό στο σπίτι
Ποιες ήταν οι συνταγές που αναζήτησαν περισσότερο
To βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Παρά τον χιουμοριστικό τόνο των σχολίων, το περιστατικό άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την εξάρτηση από τα smartphones
Τολμάς να κάνεις με τον / τη σύντροφό σου αυτό το πραγματικά αθώο τεστ;
Τα συν και πλην της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη
Λόγια που ακούστηκαν δημοσίως
Συνήλθε μετά από μερικές ώρες ύπνου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.