Trending Now

Ανακάλυψε τα Patinia, τη μεγαλύτερη κοινότητα roller skating για κορίτσια στην Ελλάδα και την Κύπρο

Μιλήσαμε με την Ακυλίνα Παλιανοπούλου, τον άνθρωπο πίσω από το Patinia

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
ΤΕΥΧΟΣ 901
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανακάλυψε τα Patinia, τη μεγαλύτερη κοινότητα roller skating για κορίτσια στην Ελλάδα και την Κύπρο

Patinia: Η Ακυλίνα Παλιανοπούλου μιλάει για τη συμπεριληπτική roller skating κοινότητα για κορίτσια σε Ελλάδα και Κύπρο που βρίσκεται στα Εξάρχεια

Patinia είναι η μεγαλύτερη κοινότητα roller skating στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Περισσότεροι από 1.500 skaters είναι ενεργά στην πίστα, κυλώντας και κάνοντας ριψοκίνδυνα κόλπα στους δρόμους, χορεύοντας και κάνοντας πατινάζ σε πάρκα. Μιλήσαμε με την Ακυλίνα Παλιανοπούλου, τον άνθρωπο πίσω από το Patinia και μας εξήγησε:

Τι είναι η συμπεριληπτική κοινότητα «Patinia»

«Τα Patinia είναι η μεγαλύτερη roller skating κοινότητα στην Ελλάδα και παράλληλα το πρώτο ελληνικό roller skating brand. Η έννοια της κοινότητας ήρθε πολύ νωρίτερα στη ζωή μου, με έναυσμα μια ομάδα κοριτσιών που έφεραν το roller derby (άθλημα επαφής με πατίνια) στην Ελλάδα, από όπου ξεκίνησα και εγώ. Έπειτα ανακάλυψα, όπως και πολλά άλλα κορίτσια στον κόσμο, την aggressive πλευρά των πατινιών. Από εκεί προήλθε η πρώτη μου προσπάθεια να δημιουργήσω μια κοινότητα όπου κορίτσια κάνουν πατίνια σε ράμπες και στον δρόμο. Καθώς όμως ο ιός μπήκε στη ζωή μας, τα πατίνια παγκοσμίως έγιναν ξαφνικά πολύ δημοφιλή και οι ερωτήσεις και τα αιτήματα από κορίτσια που με έβρισκαν στο Instagram άρχισαν να πληθαίνουν. Πλέον δεν υπήρχαν μόνο κορίτσια που έκαναν roller derby και aggressive στο skatepark, αλλά και άτομα που ήθελαν να κάνουν βόλτα στην παραλία ή να εξελίξουν τα χορευτικά τους skills πάνω στα πατίνια, αγόρια και κορίτσια.

» Έτσι, γεννήθηκαν τα Patinia. Μια κοινότητα συμπεριληπτική, που βοηθάει και προσπαθεί να εξελίξει όσα άτομα θέλουν να μπουν σε αυτό τον υπέροχο κόσμο. Τα ενεργά μέλη, από 20 άτομα, σε 2 μήνες έγιναν 100 και τώρα στην κλειστή ομάδα μας έχουμε πάνω από 1.500 ενεργούς skaters από όλη την Ελλάδα. Το ενδιαφέρον από το 2020 και έπειτα συνεχίζει αμείωτο, και πλέον μπορώ να πω πως το όνειρό μου έχει γίνει πραγματικότητα, δηλαδή έχουν γεμίσει οι δρόμοι με κορίτσια με πατίνια!»

Ακυλίνα Παλιανοπούλου
Ακυλίνα Παλιανοπούλου

Στα Patinia υπάρχουν μηνιαίες δραστηριότητες, όπως το newbies meetup, μια ανοιχτή δωρεάν συνάντηση για όσα άτομα ξεκινάνε πατίνια, όπου τους δίνονται οι πρώτες πληροφορίες που χρειάζεται ένας αρχάριος για να ξεκινήσει και κάνουν ένα πρώτο μάθημα.

Παράλληλα, υπάρχουν skatepark meetups ή μηνιαίες κυριακάτικες πατινοβόλτες που συνήθως είναι themed. (Αν μπείτε στο ΤikΤok @akylinaa, θα καταλάβετε.)

Patinia
© Elli Balatsoura

Κάθε Σάββατο λειτουργεί το Patinia Academy όπου μπορείς να κάνεις ομαδικό μάθημα και να εξελίξεις τις δεξιότητές σου. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν δύο τμήματα, ένα για αρχάριους και ένα για μέτριο επίπεδο. Τα νέα τμήματα ξεκινάνε 20 Ιανουαρίου και οι θέσεις είναι ελάχιστες.

Μάλιστα, τα παιδιά που έχουν μια πορεία στα Patinia, έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν και επαγγελματικά με αυτό μέσω του agency που έχει δημιουργηθεί, καθώς τα Patinia συνεργάζονται με brands και διαφημιστικές.

Ένα από τα βασικότερα κομμάτια αυτού του παζλ είναι οι κάλτσες Ρatinia! Η Ακυλίνα λέει ότι οι κάλτσες αρχικά ήρθαν για πρακτικούς λόγους, καθώς είναι δύσκολο να βρεις ένα ζευγάρι που δεν θα καταστραφεί μέσα σε λίγα sessions. Οι κάλτσες Patinia είναι μοναδικές, είναι χειροποίητες και αποτελούνται από 90% ελληνικό βαμβάκι θεσσαλικού κάμπου, με ISO και ελεγμένες για βλαβερές ουσίες, ειδικά σχεδιασμένες για άνεση μέσα στα πατίνια. Τα σχέδια πλέον ταξιδεύουν σε Αμερική, Αυστραλία και σε ολόκληρο τον κόσμο, εκτός από την Ελλάδα φυσικά που έχουν αφοσιωμένους φανς οι οποίοι δεν χάνουν συλλογή. Εκτός από αυτές τις κάλτσες, κάποιος μπορεί να βρει retro roller skate κάλτσες από ελληνικό βαμβάκι, λουράκια για να μεταφέρει τα πατίνια, roller skates, crop tops και έρχονται πολλά περισσότερα.

Patinia
© Axis Ataxis
Patinia

Τώρα τα Ρatinia έχουν επιτέλους το δικό τους σπίτι, στην οδό Νικηταρά 14 στα Εξάρχεια σε ένα υπέροχο διατηρητέο νεοκλασικό, όπου γίνονται μαθήματα, ενώ είναι παράλληλα και showroom για όποιον θέλει να εμπλουτίζει πρώτος τη συλλογή του με τα νέα σχέδια. Θα είναι επίσης και ο νέος χώρος της κοινότητας για parties & events.

Ανακάλυψε τα Patinia, τη μεγαλύτερη κοινότητα roller skating για κορίτσια στην Ελλάδα και την Κύπρο
© Ellie Balatsoura
Ανακάλυψε τα Patinia, τη μεγαλύτερη κοινότητα roller skating για κορίτσια στην Ελλάδα και την Κύπρο
© Ellie Balatsoura
Patinia
© Elli Balatsoura

Για περισσότερες πληροφορίες: Instagram @patinia_ και @akylinaa, TikTok @akylinaa_, Threads @patinia_, www.patiniasocks.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ