Trending Now

H «θεραπεία της Κάιλι Τζένερ» αφαιρέθηκε από πορτρέτο του 17ου αιώνα

Τι αποκάλυψε η συντήρηση του πίνακα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H «θεραπεία της Κάιλι Τζένερ» αφαιρέθηκε από πορτρέτο του 17ου αιώνα
H «θεραπεία της Κάιλι Τζένερ» αφαιρέθηκε από πορτρέτο του 17ου αιώνα © English Heritage

Κάιλι Τζένερ: Η «θεραπεία» της και το πορτρέτο του 17ου αιώνα - Τι αποκάλυψε η συντήρηση του πίνακα

Η ροπή των influencer στα μεγάλα χείλη δεν φαίνετια να αντικατοπτρίζει μια σύγχρονη μόδα και πρότυπα ομορφιάς του σήμερα. Αντιθέτως, η τάση αυτή πηγαίνει αιώνες πίσω και συγκεκριμένα στον 17ο.

Σύμφωνα με την English Heritage, ένας πίνακας στη συλλογή της φιλανθρωπικής οργάνωσης που απεικονίζει μια «καλλονή» της Ιακωβιανής εποχής βρέθηκε να έχει υποστεί τη λεγόμενη «θεραπεία της Κάιλι Τζένερ» - με διορθώσεις που περιλαμβάνουν διόγκωση των χειλιών της εικονιζόμενης και χαμήλωμα της γραμμής των μαλλιών της.

Πολύωρη συντήρηση από ειδικούς αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο της Diana Cecil, μιας ευγενούς του 17ου αιώνα, η οποία θεωρούνταν μια από τις μεγαλύτερες καλλονές της εποχής της - αλλά η εμφάνισή της είχε αλλάξει για αιώνες.

Η Cecil, που έζησε από το 1596 έως το 1654, ήταν δισέγγονη του William Cecil, λόρδου Burghley, ενός από τους στενότερους φίλους και συμβούλους της Ελισάβετ Α΄. Η οικογένειά της ήταν πολύ ισχυροί ευγενείς στην αυλή των Ιακωβίνων.

Το πορτρέτο πριν αφαιρεθεί το ανώτερο στρώμα βαφής, που δείχνει το πρόσωπό της με φουσκωμένα χείλη και χαμηλότερη γραμμή μαλλιών.
Το πορτρέτο πριν αφαιρεθεί το ανώτερο στρώμα βαφής, που δείχνει το πρόσωπό της με φουσκωμένα χείλη και χαμηλότερη γραμμή μαλλιών © English Heritage

Το έργο στο πορτρέτο της, το οποίο εκτίθεται στο Kenwood, μια νεοκλασική βίλα στο Λονδίνο, στις 30 Νοεμβρίου, δείχνει ότι ένας μεταγενέστερος καλλιτέχνης είχε άλλες ιδέες για το μέγεθος της ομορφιάς της Cecil - και έκανε αλλαγές στην εμφάνισή της κάποια στιγμή μεταξύ του 17ου και του 19ου αιώνα.

Αφαιρώντας το κιτρινισμένο στρώμα παλιού βερνικιού, οι συντηρητές διαπίστωσαν ότι τα χείλη της Cecil είχαν κάποια στιγμή υπερβαφτεί για να φαίνονται πιο γεμάτα, ενώ τα μαλλιά της είχαν επεξεργαστεί για να κάνουν το μέτωπό της να φαίνεται μικρότερο.

Το English Heritage δήλωσε ότι παρά το γεγονός πως ο πίνακας είχε «χτυπηθεί», γεγονός που προκάλεσε σημαντική ζημιά και μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα την ανάγκη για ρετουσάρισμα, η υπερβαφή αυτών των χαρακτηριστικών ήταν μια περίεργη επιλογή.

Πηγή: Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ