Trending Now

Ο 83χρονος κ. Απόστολος από το Κιλκίς επέστρεψε στα θρανία μετά από 71 χρόνια

Περήφανος κρατά πλέον στα χέρια του το απολυτήριο Γυμνασίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 83χρονος Απόστολος Προδανάς κρατά πλέον στα χέρια του το απολυτήριο Γυμνασίου
© ertnews

Κιλκίς: Ο 83χρονος Απόστολος Προδανάς και η επιστροφή του στο σχολείο μετά από 71 χρόνια για το απολυτήριο Γυμνασίου

Στα 83 του χρόνια, ο κ. Απόστολος Προδανάς από το Κιλκίς κρατά πλέον στα χέρια του το απολυτήριο Γυμνασίου, σχεδόν 71 χρόνια από την ημέρα που εγκατέλειψε το σχολείο, όταν τελείωσε το δημοτικό.

Ο κ. Απόστολος μίλησε στην ΕΡΤ, αλλά και τον Alpha για την απόφασή του να γίνει και πάλι μαθητής στο Γυμνάσιο Δεύτερης Ευκαιρίας και να κάνει πράξη το όνειρό του. «Περήφανος ήμουν εκείνη την ώρα, που έπαιρνα το απολυτήριο, που έβλεπα όλους τους συμμαθητές, τις συμμαθήτριές μου, το ίδιο, αγκαλιαστήκαμε όλοι, φιληθήκαμε, που πήραμε τα απολυτήρια», λέει στην ΕΡΤ συγκινημένος ο Απόστολος Προδανάς, Απόφοιτος Γυμνασίου Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς.

«Είδα μια ανακοίνωση στο καφενείο και πήρα στο τηλέφωνο που είχε κι αυτοί με παρακίνησαν και πήγα, οι καθηγητές μου δηλαδή, κάποιος Θεόδωρος Ηλίας και ο Βουλγαράκης. Πέρασαν από εδώ και μου είπαν να πάω από εκεί να με γράψουν, δεν περνούσα εγώ, όλο έλεγα θα περάσω και τελικά πέρασαν αυτοί από εδώ και με έγραψαν κι έτσι συνέχισα αλλιώς ίσως να μη συνέχιζα κιόλας», σχολιάζει ο ίδιος. «Με αντάμωσε μια χωριανή κάποτε και μου είπε ‘τι το θέλεις το γυμνάσιο εσύ, 100 χρονών τώρα…’ και της λέω ‘και 101 να ήμουν, θα πήγαινα», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Προδανάς.

Ο 83χρονος Απόστολος Προδανάς το 1952 ολοκλήρωσε το δημοτικό σχολείο και 71 χρόνια μετά - τον Ιούνιο του 2023- πήρε το απολυτήριο Γυμνασίου. Πλέον, είναι έτοιμος να συνεχίσει στο Λύκειο. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuoqgm9hy989)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ