Trending Now

Η βασίλισσα του Καρναβαλιού της Πάτρας υπόσχεται «πολύ κέφι και χορό»

Στις 21 Ιανουαρίου η τελετή έναρξης

62224-137655.jpg
Newsroom
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πατρινό καρναβάλι: «Θέλω να κάνω τους ανθρώπους να διασκεδάσουν» δηλώνει η φετινή βασίλισσα
© Instagram

Πατρινό καρναβάλι: «Θέλω να κάνω τους ανθρώπους να διασκεδάσουν» δηλώνει η φετινή βασίλισσα

Η Κατερίνα Βενέρη Σιούλη είναι η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2023. Η αθλήτρια του στίβου, απόφοιη της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού δηλώνει ότι θέλει να κάνω τους ανθρώπους να διασκεδάσουν.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «η επιτροπή, εκτός από την ομορφιά, συμπεριέλαβε στα κριτήρια επιλογής την προσωπικότητα και τη σχέση της βασίλισσας με το Πατρινό Καρναβάλι, τα οποία είχαν επίσης σημαντικό ρόλο».

Η Κατερίνα Βενέρη-Σιούλη με καταγωγή από την Πάτρα είναι αθλήτρια στίβου της Παναχαϊκής Γ.Ε., Απόφοιτος Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Σ.Ε.Φ.Α.Α.), Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τρίκαλα), Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Ιατρικής στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Ιατρικής Λάρισας) με σημαντικές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία σε αθλητικούς αγώνες και, όπως αναφέρεται,«κρίθηκε αντάξια να υπηρετήσει αυτό το ρόλο.

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την ανακήρυξή της ως βασίλισσα για το φετινό Πατρινό Καρναβάλι η Κατερίνα Βενέρη-Σιούλη ανέφερε ότι «η Πάτρα είναι η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα και αποτελεί ένα ιδιαίτερο κομμάτι στην ζωή μου για συναισθηματικούς λόγους ιδιαίτερα η ομάδα της Παναχαϊκής».

Όπως σημειώνει, τέλος, «κάθε χρόνο συμμετείχα στο Πατρινό Καρναβάλι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Θέλω να εκπροσωπήσω την πόλη μου στο φετινό Πατρινό Καρναβάλι μετά από μία δύσκολη περίοδο για όλους μας, κάνοντας τους ανθρώπους να χαμογελάσουν αλλά και να διασκεδάσουν με πολύ κέφι και χορό».

Στις 21 Ιανουαρίου η τελετή έναρξης για το Πατρινό Καρναβάλι

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 21 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας η επίσημη τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα ξεκίνησα την Τρίτη 17 Ιανουαρίου με τις παραδοσιακές περιοδείες του μουσικού άρματος και του τελάλη, που μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης στους δρόμους του κέντρου και των συνοικιών της πόλης.

Στην συνέχεια, το μεσημέρι της 21ης Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δημαρχείο, ενώ το μεγάλο ραντεβού των καρναβαλιστών θα δοθεί το βράδυ με την επίσημη τελετή έναρξης.

Στο πλαίσιο αυτό, η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου, «Καρναβάλι Πάτρας», έχει ετοιμάσει, όπως ανακοινώθηκε, «μια ξεχωριστή βραδιά με πολλά δρώμενα και εκπλήξεις, δίνοντας πρωταρχική και κεντρική θέση στην αναγέννηση, που θα είναι και το μήνυμα της μεγάλης αυτής γιορτής».

Ένα μέρος και βασικό δρώμενο της τελετής έναρξης αποτελεί, σύμφωνα με την κοινωφελή επιχείρηση, «ιδέα και υλοποίηση του χορογράφου, Σπύρου Κουβαρά, που προτάσσει την αναγέννηση ως κεντρική ιδέα της τελετής, δηλαδή μια αναγέννηση της φύσης και του πολιτισμού, μια ενεργο-ποίηση της ελπίδας, της φαντασίας και των αισθήσεων».

Ειδικότερα, ο Σπύρος Κουβαράς αναμένεται, όπως ανακοινώθηκε, «να στήσει επί σκηνής ένα "φανταστικό κήπο", δηλαδή από τον μικρότερο οργανισμό μέχρι τη μεγαλύτερη οροσειρά και από το απλό παιχνίδι των παιδιών μέχρι την κίνηση των γαλαξιών, αφού ό,τι κινείται, συμμετέχει στη ζωή».

Παράλληλα, ο χορογράφος και η ομάδα του αναμένεται να παρουσιάσουν, σύμφωνα με την κοινωφελή επιχείρηση, «ένα μικτό θέαμα κίνησης, εικόνας και ήχου, στο οποίο επίγειοι και εναέριοι χορευτές, πολυεπίπεδες βιντεοπροβολές και φωτιστικές αντανακλάσεις, θα αλληλοεπιδράσουν καλειδοσκοπικά, χτίζοντας προσθετικά ένα συλλογικό ταξίδι, μια αναγεννησιακή ελεγεία για το τώρα και το αύριο του κόσμου μας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ