Trending Now

Στέλιος Φρρόκου: Ο μπαρμπέρης που φτιάχνει έργα τέχνης με τρίχες

Τα βίντεό του στο TikTok έχουν γίνει viral και ξεπερνούν τις 4,5 εκατομμύρια προβολές

efterpi-mouzakiti.jpg
Ευτέρπη Μουζακίτη
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέλιος Φρρόκου.
Ο Στέλιος Φρρόκου.

Στέλιος Φρρόκου: Ο μπαρμπέρης με τα viral κουρέματα και τα σχέδια με διαφορετικές τεχνικές που έχει γίνει trend στο TikTok 

Ο Στέλιος Φρρόκου δεν είναι ένας συμβατικός μπαρμπέρης. Η καλλιτεχνική του φύση αποτυπώνεται σε κάθε κούρεμα που κάνει. Ο καμβάς του είναι τα κεφάλια των πελατών του. Εκεί δημιουργεί προσωπογραφίες από κάθε λογής διάσημο, αλλά και άσημο. Δεν περιορίζεται όμως μόνο στα κουρέματα. Τα βίντεό του στο TikTok, που έχουν γίνει viral και ξεπερνούν τις 4,5 εκατομμύρια προβολές, τον δείχνουν να δημιουργεί σχέδια με διάφορες τεχνικές. Από τον Πελέ με δακτυλικά αποτυπώματα, τον Άγιο Βασίλη με τρίχες που περισσεύουν από τα κουρέματα, μέχρι τον Μέσι πάνω σε χάρτινα καλαμάκια και τον Jean Claude Van Damme με καφέ.

«Από μικρός πάντα ήθελα να γίνω ζωγράφος. Είχα έφεση στο σχέδιο. Ο νονός μου, που είναι αγιογράφος, με είχε συμβουλεύσει να μην το ακολουθήσω και να το κάνω ως χόμπι. Η μόνη δουλειά που φανταζόμουν να κάνω και ταίριαζε με την τέχνη ήταν η κομμωτική. Η αντίληψη που είχα από την ζωγραφική, με βοήθησε πολύ στο επάγγελμά μου» θυμάται ο Στέλιος, που πλέον ασχολείται τριάμισι χρόνια με την κομμωτική. Ήθελε όμως να το πάει ένα βήμα παρακάτω. Έτσι, εκτός πολύ καλός μπαρμπέρης, έχει εντάξει στην δουλειά του διάφορες τεχνικές κουρέματος, όπως το να σχεδιάζει προσωπογραφίες, κάτι που προσεγγίζει πολλούς πελάτες που θέλουν μια εντυπωσιακή και fun αλλαγή.

Ο Στέλιος Φρρόκου.

Το είδωλό του και ο εμπνευστής του είναι ο αμερικάνος Rob Ferrel, γνωστός ως Rob The Original, με πάνω από 1,5 εκατομμύριο θαυμαστές στο Instagram. «Θυμάμαι πριν τρία χρόνια που είχε ανεβάσει μια δημοσίευση που έγραφε “εφόσον μπορώ εγώ, μπορείς και εσύ". Μου έδωσε μεγάλο κίνητρο και θα είμαι πάντα ευγνώμων για αυτό». Για να φτάσει όμως στο επίπεδο που βρίσκεται χρειάστηκε αρκετή υπομονή και αφιέρωσε αμέτρητες ώρες από τον χρόνο του. Τα βίντεο των 10-15 δευτερολέπτων αντικατοπτρίζουν μια διαδικασία που στην πραγματικότητα χρειάζεται 3,5 ώρες το λιγότερο έως και 6 για να ολοκληρωθεί».

«Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Σε ό,τι και αν κάνεις στην ζωή, πρέπει να χάσεις για να κερδίσεις κάτι άλλο. Στερείσαι τα αγαπημένα σου πρόσωπα, πρέπει να αφιερώνεις χρόνο σε αυτό που επιλέγεις να κάνεις, για να γίνεις καλύτερος. Θα στερηθείς, θα κουραστείς, αλλά στο τέλος θα πετύχεις αυτό που θες».

Και πώς έγινε το πρώτο viral; Ήταν ξημερώματα – όχι η κατάλληλη ώρα για posting, λίγες μέρες μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ, όταν ο Στέλιος αποφάσισε να ανεβάσει στον λογαριασμό του στο TikTok ένα βίντεο στο οποίο δημιουργούσε ένα πορτρέτο της βασίλισσας με τρίχες από κουρέματα πελατών του. Δύο μέρες μετά, το βίντεο ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο προβολές και έγινε viral. Όπως μου λέει, ήταν κάτι αναπάντεχο, που δεν περίμενε να συμβεί με το συγκεκριμένο βίντεο. «Ως τότε, πολλά βίντεό μου έπαιρναν αρκετές προβολές, έφταναν 200-300 χιλιάδες. Αλλά ήταν το πρώτο “σοβαρό” viral που έγινε. Φυσικά και ενθουσιάστηκα. Αλλά ειλικρινά ήταν κάτι που δεν περίμενα να συμβεί».

Ένα ακόμη βίντεο που έγινε viral μέσα στις γιορτές ήταν αυτό που σχεδίαζε τον Άγιο Βασίλη. «Το έκανα μετά από δουλειά μιας ολόκληρης ημέρας - με εορταστικό ωράριο. Οπότε έκατσα από τις 9.30 το βράδυ μέχρι τις 3.30 το πρωί και ζωγράφιζα. Το έκανα ξεκάθαρα γιατί είναι κάτι που μου αρέσει και με χαλαρώνει ψυχολογικά. Όταν δεν είμαι καλά, θα βρω την ηρεμία μου σε ένα σχέδιο.  

@frrokuofficial

Καλα Χριστούγεννα με τον δικό μου τρόπο! Καντε ένα follow στο Instagram:frrokustelios #fyp #foryou #foryoupage #frrokuofficial #viral #santaclaus #art #hair #tiktok #2023

♬ Einaudi: Experience - Ludovico Einaudi & Daniel Hope & I Virtuosi Italiani

Εννοείται πως είχα άτομα που έκαναν αρνητικά σχόλια για εμένα, αλλά αυτό δεν με πτόησε. Σε πονάει στην αρχή αλλά το συνηθίζεις και μαθαίνεις να το ξεπερνάς.

Αν με ρωτούσε κάποιος αν έχω εκπληρώσει τα όνειρα που ήθελα, θα έλεγα ότι τα έχω καταφέρει από τους πρώτους δύο μήνες. Ήθελα να κατορθώσω να γίνω καλός κομμωτής όταν ήμουν μικρός. Το κατάφερα αυτό. Στόχος μου είναι να γίνει η δουλειά μου ευρέως γνωστή πανελλαδικά και γιατί όχι και παγκοσμίως. Θα ήθελα να φτάσω στο επίπεδο του Rob. Με τις αρχές και όλα όσα πηγάζουν από μέσα μου. Όσο πιο ταπεινός είσαι στην ζωή σου, τόσο πιο μπροστά θα πας».

Μπορείτε να βρείτε τον Στέλιο Φρρόκου στο Instagram

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ