Trending Now

Πώς έκανε το Tik Tok να μιλά για τη δυσλεξία: Το viral post

Θεραπεύτρια δείχνει στην πράξη πώς ένας δυσλεκτικός βλέπει ένα απλό κείμενο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Lindsay Fleming, λογοθεραπεύτρια, δείχνει πώς είναι να έχεις δυσλεξία
Η Lindsay Fleming, λογοθεραπεύτρια, δείχνει πώς είναι να έχεις δυσλεξία @lindsay.fleminglpc

Λογοθεραπεύτρια δείχνει στο Tik Tok πώς είναι να έχεις δυσλεξία και το πόσο δυσκολεύει η ανάγνωση ακόμη και ενός απλού κειμένου.

Το πώς η δυσλεξία κάνει την ανάγνωση ακόμη και ενός απλού κειμένου δύσκολη υπόθεση, έδειξε λογοθεραπεύτρια στο Tik Tok.

Η Lindsay Fleming διαγνώστηκε με δυσλεξία, όταν ήταν 6 ετών. Είναι από τις πλέον κατάλληλες, λόγω και της προσωπικής της εμπειρίας, να μιλήσει για τις δυσκολίες που υπάρχουν ακόμα και για την ανάγνωση ενός απλού κειμένου.

Η δυσλεξία είναι μια διαταραχή που ανήκει στις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και χωρίς την κατάλληλη καθοδήγηση-αντιμετώπιση μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη. Παρόλο που πολλοί άνθρωποι στον κόσμο έχουν δυσλεξία και έχουν μάθει να ζουν με αυτήν, υπάρχουν αρκετοί που δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν πόσο αλλάζει η καθημερινότητα λόγω αυτής της ειδικής μαθησιακής δυσκολίας, καθιστώντας περίπλοκα ακόμα και απλά πράγματα.

Η θεραπεύτρια Lindsay Fleming πέτυχε με ένα βίντεο που μοιράστηκε στο TikTok να κάνει χιλιάδες να ασχοληθούν με τη δυσλεξία, παρουσιάζοντας αυτήν την ειδική μαθησιακή δυσκολία από την οπτική των δυσλεκτικών.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο για τη δυσλεξία που έγινε viral στο Tik Tok, υπάρχει ένα κείμενο το οποίο είναι γραμμένο με διαφορετικό τρόπο. Περιέχει πολλούς αναγραμματισμούς που σε αρκετές περιπτώσεις δεν επιτρέπει την ανάγνωση όχι προτάσεων και φράσεων αλλά ακόμη και λέξεων.

Η θεραπεύτρια Lindsay Fleming, μάλιστα, προκάλεσε τους χρήστες στο Tik Tok να το διαβάσουν. Το βίντεο για τη δυσλεξία στο Tik Tok έχει φθάσει σχεδόν τα 13.000 likes και συνοδεύεται από πολλά σχόλια. Δείτε το:

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ