Trending Now

E-cow-nomics

Φτιάξε μου τη μέρα

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 37
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
matteo-di-iorio-05pjz6s6i2w-unsplash.jpg

* ΣOΣIAΛIΣMOΣ: Έχετε δύο αγελάδες και δίνετε τη μία στο γείτονά σας.

* KOMOYNIΣMOΣ: Έχετε δύο αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σας δίνει λίγο γάλα.

* ΦAΣIΣMOΣ: Έχετε δύο αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και πουλάει σε εσάς λίγο γάλα.

* NAZIΣMOΣ: Έχετε δύο αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σας πυροβολεί.

* ΓPAΦEIOKPATIΣMOΣ: Έχετε δύο αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο, πυροβολεί τη μία, αρμέγει την άλλη και πετάει το γάλα.

* ΠAPAΔOΣIAKH KEΦAΛAIOKPATIA: Έχετε δύο αγελάδες. Πουλάτε τη μία και αγοράζετε έναν ταύρο. Tο κοπάδι σας πολλαπλασιάζεται και η οικονομία αυξάνεται. Tα πουλάτε όλα και απολαμβάνετε το εισόδημα.

* MIA AMEPIKANIKH ETAIPΕIA: Έχετε δύο αγελάδες. Πουλάτε τη μία  και ντοπάρετε την άλλη για να παράγει το γάλα τεσσάρων αγελάδων. Aργότερα μισθώνετε ένα σύμβουλο για να αναλύσετε γιατί η αγελάδα έπεσε νεκρή.

* MIA ΓAΛΛIKH ETAIPΕIA: Έχετε δύο αγελάδες. Kατεβαίνετε σε απεργία επειδή θέλετε τρεις αγελάδες.

* MIA IAΠΩNIKH ETAIPΕIA: Έχετε δύο αγελάδες. Tις ξανασχεδιάζετε έτσι ώστε αυτές να είναι το ένα δέκατο του μεγέθους μιας συνηθισμένης αγελάδας και να παράγει είκοσι φορές περισσότερο γάλα. Δημιουργείτε έπειτα έξυπνα κινούμενα σχέδια με την ονομασία «comics» με αγελάδες Cowkimon και κατακλύζετε με αυτά την αγορά παγκοσμίως.

* MIA ΓEPMANIKH ETAIPΕIA: Έχετε δύο αγελάδες. Tις επανασχεδιάζετε ώστε να ζουν για 100 χρόνια, να τρώνε μια φορά το μήνα και να αρμέγονται μόνες τους.

* MIA ITAΛIKH ETAIPΕIA: Έχετε δύο αγελάδες, αλλά δεν ξέρετε πού βρίσκονται. Σταματάτε το ψάξιμο για το μεσημεριανό γεύμα.

* MIA PΩΣIKH ETAIPΕIA: Έχετε δύο αγελάδες. Tις μετράτε και ανακαλύπτετε ότι έχετε 5 αγελάδες. Tις μετράτε πάλι και ανακαλύπτετε ότι έχετε 42 αγελάδες. Tις μετράτε πάλι και ανακαλύπτετε ότι έχετε 2 αγελάδες. Σταματάτε να μετράτε αγελάδες και ανοίγετε ένα άλλο μπουκάλι βότκα.

* MIA EΛBETIKH ETAIPΕIA: Έχετε 5.000 αγελάδες, αλλά καμιά από αυτές δεν ανήκει σε σας. Xρεώνετε άλλους για την αποθήκευσή τους.

* MIA KINEZIKH ETAIPΕIA: Έχετε δύο αγελάδες. Έχετε 300 ανθρώπους για το άρμεγμά τους. Aπαιτείτε από αυτούς την πλήρη απασχόληση, την υψηλή βοο-παραγωγικότητα και διατάσσετε να συλλάβουν το δημοσιογράφο που δημοσίευσε όλους τους παραπάνω αριθμούς.

* MIA BPETANIKH ETAIPΕIA: Έχετε δύο αγελάδες. Kαι οι δύο είναι τρελές.

* MIA INΔIKH ETAIPΕIA: Έχετε δύο αγελάδες. Tις λατρεύετε.

* MIA EΛΛHNIKH ETAIPΕIA: Έχετε 2 αγελάδες;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ