Trending Now

Ο ανισόπεδος κόμβος που διχάζει με την κατασκευή του

Σπατάλη; Λάθος ή σωστή κατασκευή; Ένας ανισόπεδος κόμβος και μία οδογέφυρα που έχουν γίνει θέμα συζητήσεων σε όλο τον κόσμο.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Raiwind
Raiwind

Η φωτογραφία ενός ανισόπεδου κόμβου έχει γίνει viral και θέμα συζητήσεων και αντιπαραθέσεων ως προς την κατασκευή του.

Για να μην σας κρατάμε σε αγωνία και ερωτήματα, ο ανισόπεδος κόμβος που βλέπετε βρίσκεται στη Λαχόρη του Πακιστάν και όχι κάπου στο Μοσχάτο ή στο Φάληρο, όπως κάποιοι σημείωσαν. Μάλλον έχουν να περάσουν αρκετό καιρό από τα νότια προάστια της Αττικής. Στα ανατολικά της χώρας, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Ινδία, η Λαχόρη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, με πληθυσμό άνω των 8 εκατομμυρίων ανθρώπων. Μία πραγματικά πολύβουη και πολυπληθής μητρόπολη, με επιβαρυμένη κίνηση στους δρόμους της.

Raiwind
Raiwind


Ο ανισόπεδος κόμβος με το όνομα Raiwind εγκαινιάστηκε σχετικά πρόσφατα, τον Απρίλιο του 2017, με το «κυματιστό» του σχήμα να προκαλεί άπειρες συζητήσεις, αντιπαραθέσεις, ακόμα και κατηγορίες για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Από τη στιγμή που ανέβηκε η φωτογραφία, με τα πολύ απλά γραφήματα-κόκκινες γραμμές και το ερωτηματικό, αμέσως έγινε viral στα social media. Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται γιατί χτίστηκε έτσι, γιατί ο δρόμος δεν ακολουθεί μία ευθεία γραμμή-πορεία αλλά κάνει έναν κύκλο, θυμίζοντας έτσι πίστα παιδικού παιχνιδιού ή πίστα αγώνων;

Raiwind
Raiwind


Αν και για πολλούς αυτή η κατασκευή φαίνεται περιττή ή ακόμα και παράλογη, ο λόγος πρέπει να δοθεί αποκλειστικά και μόνο στους κατασκευαστές-μηχανικούς. Η απάντηση ίσως είναι πολύ απλή, αν και το ντιμπέιτ συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Αν δούμε αριστερά της φωτογραφίας, κάτω από την οδογέφυρα περνάει γραμμή τρένου (θα μπορούσε να γίνει υπογειοποίηση ισχυρίζονται αρκετοί), έτσι ο κόμβος πήρε αυτή την… κυκλική στροφή για να αμβλυνθεί η κλίση του δρόμου και να αποφευχθούν ατυχήματα.

Εσείς, οι μηχανικοί του ίντερνετ, τι γνώμη έχετε για την συγκεκριμένη κατασκευή; 

Raiwind
Raiwind

Raiwind
Raiwind

Raiwind
Raiwind

Raiwind
Raiwind

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ