Trending Now

Η σταύρωση της γάτας και ισλαμοφοβικό like-farming

Η αλήθεια πίσω από την εικόνα που έγινε viral στο facebook

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
101063b.jpg

Μια εικόνα που συνοδεύεται με τον ισχυρισμό ότι απεικονίζει μουσουλμάνους που έχουν σταυρώσει μια γάτα, έχει γίνει viral στο ελληνικό Facebook με εκατοντάδες κοινοποιήσεις που συνοδεύονται από δεκάδες ισλαμοφοβικά σχόλια. Είναι όμως αλήθεια;

Η εικόνα ανέβηκε σε λογαριασμό ατόμου που δηλώνει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και συνοδεύεται από τη περιγραφή «ΔΗΜΑΡΧΕ ΛΕΣΒΟΥ, ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ & ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΘΑ ΤΟΥΣ … ΠΑΝΤΡΕΨΕΙΣ; ; ;»

17122501.jpg

Σύμφωνα με άλλους χρήστες του Facebook, η εικόνα προέρχεται από τη Μυτιλήνη.

101059.jpg

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εικόνα εμφανίζεται στην Ελλάδα. Τον περασμένο Ιανουάριο, είχε κυκλοφορήσει μέσα από μια σειρά ισλαμοφοβικών δημοσιευμάτων.

17122502.jpg

Πηγή του ισχυρισμού είναι ξένα ισλαμοφοβικά σάιτ όπως το Jihad Watch (που πλέον έχει κατεβάσει το πόστ), που με τη σειρά τους αλίευσαν την ιστορία από το news2.onlinenigeria.com, με αρχική ημερομηνία δημοσίευσης την 16/9/2012. Ο ισχυρισμός είναι πως Νιγηριανοί μουσουλμάνοι, σταύρωσαν τη γάτα ως αντίδραση για τη προβολή αντιϊσλαμικής ταινίας. Το άρθρο δε δίνει καμία άλλη πληροφορία.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ