Πώς εξηγείς σε ένα παιδί τι έγινε στο Μάντσεστερ;
Η ιταλική Repubblica προσπάθησε με ένα εξαιρετικό video. Δείτε το
Μερικά πράγματα είναι τόσο αδιανόητα που σχεδόν δεν υπάρχει τρόπος να τα εξηγήσεις με λόγια στα παιδιά.
Η ιταλική «La Republica», με τη βοήθεια μιας συγγραφέως παιδικής λογοτεχνίας και μιας ειδικής εικονογράφου ώστε να μην επιλεγούν εικόνες, όπως εξηγούν, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τραύματα στον ψυχισμό των παιδιών, έφτιαξε το παρακάτω εξαιρετικό video σε μια προσπάθεια να εξηγήσει στα παιδιά τι συνέβη στο Μάντσεστερ. Μάλιστα ζητάει από τους θεατές που πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν να βελτιωθεί το συγκεκριμένο πολύ ευαίσθητο πείραμά τους, να στείλουν τις προτάσεις τους.
Ακολουθεί το video και η μετάφρασή του:
Αν ψάχνετε στο Google τα τραγούδια της Αριάνα Γκράντε ίσως βρείτε μία στενόχωρη και τρομερή ιστορία. Δυστυχώς η ιστορία είναι αληθινή και συνέβη κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας της Αριάνα στο Manchester της Αγγλίας.
Στη συναυλία ήταν χιλιάδες αγόρια και κορίτσια που γιόρταζαν μαζί με την αγαπημένη τους τραγουδίστρια. Κάποια στιγμή, στο τέλος της συναυλίας ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη. Δυστυχώς εξαιτίας αυτής της έκρηξης κάποιοι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν. Ήταν ευτυχισμένοι, είχαν δει μία καταπληκτική συναυλία αλλά κάποιος αποφάσισε να καταστρέψει το όνειρό τους. Η αστυνομία ανακάλυψε ότι αυτός που έβαλε τη βόμβα ήταν ένα 23άχρονο αγόρι και ότι και εκείνος σκοτώθηκε στην έκρηξη.
Θα ακούσετε να λένε ότι αυτοί οι άνθρωποι που σκοτώνουν αθώους ανθρώπους είναι τρομοκράτες και σκοπός των τρομοκρατών είναι να προκαλέσουν τρόμο στον κόσμο. Οι πράξεις τους αυτές ονομάζονται τρομοκρατικές ενέργειες.
Έχουν γίνει πολλές τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις πριν από τη συναυλία του Μάντσεστερ. Η αστυνομία προσπαθεί να προστατεύσει τους ανθρώπους από τις τρομοκρατικές ενέργειες συλλαμβάνοντας τους ενόχους. Μόνο που δεν τα καταφέρνει πάντα.
Αλλά γιατί οι τρομοκράτες κάνουν κακό στους ανθρώπους με τις πράξεις τους; Θέλουν να απειλήσουν το στιλ της ζωής μας και να επιβάλουν τις ιδέες τους διά της βίας. Το κάνουν γιατί έχουν μέσα τους πολλή οργή και μίσος και νομίζουν ότι έχουν υποστεί διάφορες αδικίες και θέλουν να εκδικηθούν.
Η θρησκεία τους ονομάζεται Ισλάμ, για αυτό τους αποκαλούν ισλαμιστές τρομοκράτες. Καμία θρησκεία, όμως, δεν δικαιολογεί να σκοτώνουμε κάποιον. Οι πραγματικοί οπαδοί του Αλλάχ, όπως και αυτοί που γνωρίζετε και εσείς, ζουν ειρηνικά.
Δεν πρέπει να αφήνουμε τους τρομοκράτες να μας φοβίζουν. Η Αριάνα Γκράντε δεν έπαθε τίποτα αλλά είναι πάρα πολύ στεναχωρημένη. Δυστυχώς για λίγο καιρό δεν θα ξανακάνει συναυλίες. Πολύ σύντομα, όμως, θα τραγουδήσει και πάλι για τα αγόρια και τα κορίτσια που ζουν ειρηνικά στον κόσμο.
*Μετάφραση A.V.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ας το θέσω με λέξεις που ίσως καταλάβετε»
Στο TikTok, wellness influencers προωθούν την πρακτική του «house burping»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα ζώα εκτροφής έχουν παραμεληθεί συστηματικά από τη συμπεριφορική επιστήμη
Ο γιατρός της αρχικά απέδωσε την αντίδραση στη ρύπανση και δεν της έδωσε φάρμακα
Μικρή βουτιά στη ζωή και το βιογραφικό του νεαρού καλλιτέχνη
«Ε27 γράφει, θα εκραγούμε», είπαν Γωγώ Δελογιάννη και Τζένη Μελιτά
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο Γιώργος Μαζωνάκης βγήκε στον δρόμο και κέρασε σφηνάκια το κοινό που περίμενε στην ουρά
Κανείς τους δεν σχολίασε δημόσια
«Νόμιζα ότι θα έρθουν καμιά δωδεκαριά άτομα» ανέφερε η κοπέλα που δε μπορεί να πιστέψει όσα συνέβησαν
Το trend «2026 is the new 2016» που πλημμύρισε τα social media
Η σκηνή καταγράφηκε on camera και έγινε viral
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Επιστρέφοντας στην εποχή που είχαμε εμμονή με τη Victoria's Secret, χρησιμοποιούσαμε snapchat, το μακιγιάζ ήταν έντονο και η φάση ήταν YOLO
Η γυναίκα του τον χώρισε κι εκείνος τώρα ζητά αποζημίωση
Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών μπήκαν και τεχνικές ωρίμανσης
Τα συν και πλην της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.