- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αστυνομικός στη Βρετανία κατηγορείται ότι έβγαζε selfies σε σκηνή δολοφονίας
Ο ίδιος αρνείται τέσσερις κατηγορίες για κατάχρηση δημόσιου αξιώματος
Αστυνομικός στη Bρετανία στο δικαστήριο για selfies ενώ ήταν σε υπηρεσία
Ένας αστυνομικός κατηγορείται ότι έβγαζε selfies ενώ είχε αναλάβει τη φύλαξη μιας σκηνής δολοφονίας, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν σε δικαστήριο στη Βρετανία.
Ο Ράιαν Κόνολι, 41 ετών, πρώην αστυνομικός της Merseyside Police, φέρεται να φωτογράφισε τον εαυτό του ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία, μετά τη δολοφονία του 16χρονου Ντάνιελ Γκι-Τζέιμισον, ο οποίος μαχαιρώθηκε θανάσιμα το 2018 στο Belle Vale της Βρετανίας.
Το Manchester Crown Court είδε φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό του κατηγορουμένου, μεταξύ των οποίων και μια selfie όπου ο ίδιος φαίνεται ξαπλωμένος στο γρασίδι κοντά στο σημείο της δολοφονίας.
Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο αστυνομικός είχε επίσης τραβήξει δεκάδες φωτογραφίες πολιτών σε ευάλωτη κατάσταση, όπως άτομα μεθυσμένα ή άτομα που βρίσκονταν υπό αστυνομική φροντίδα.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, 24 φωτογραφίες που βρέθηκαν στις συσκευές του απεικόνιζαν ανθρώπους που κρατούνταν σε αστυνομικά τμήματα, νοσοκομεία ή μονάδες ψυχικής υγείας. Κάποιες από αυτές έδειχναν άτομα σε νοσοκομειακά κρεβάτια, να δέχονται ιατρική φροντίδα ή να βρίσκονται με χειροπέδες.
Σε άλλη περίπτωση φέρεται να φωτογράφησε ένα αγνοούμενο παιδί μετά τον εντοπισμό του, ενώ σε άλλη εικόνα εμφανίζονταν δύο άνθρωποι που φαίνονταν να κοιμούνται σε κρεβάτι.
Ο εισαγγελέας Πίτερ Γουίλσον δήλωσε στο δικαστήριο ότι η συμπεριφορά του αστυνομικού συνιστά κατάχρηση δημόσιας εμπιστοσύνης. «Αντί να φυλάει τη σκηνή του εγκλήματος, ξάπλωσε στο έδαφος και έβγαλε selfie», είπε ο εισαγγελέας στους ενόρκους.
Μία γυναίκα που είχε φωτογραφηθεί από τον κατηγορούμενο, ενώ κρυβόταν σε μια ντουλάπα, δήλωσε σε γραπτή κατάθεση ότι ένιωσε την πράξη αυτή «ταπεινωτική και εξαιρετικά ενοχλητική».
Ο Κόνολι συνελήφθη το 2020, όταν οι αρχές κατέσχεσαν τα κινητά του τηλέφωνα και εντόπισαν τις φωτογραφίες μέσα σε εφαρμογές όπως το WhatsApp. Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι εικόνες δεν είχαν καταχωρηθεί στα επίσημα αστυνομικά συστήματα.
Ο ίδιος αρνείται τέσσερις κατηγορίες για κατάχρηση δημόσιου αξιώματος, υποστηρίζοντας ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν για υπηρεσιακούς λόγους.
Πηγή: The Telegraph
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θυμάται κανείς από τη δεκαετία του ’80 να υπήρξε φινάλε σε αυτό το ρομάντζο που το είπαμε «κινούμενα σχέδια»
Πλωτή έκταση με δέντρα εθεάθη στη βρετανική Κολομβία πριν χαθεί από τους δορυφορικούς χάρτες
Ιστορικό ρεκόρ σημειώθηκε στο Κεντάκι - Σχεδόν 1,14 εκατομμύρια ευρώ ανά κιλό
Το ένα αεροσκάφος φάνηκε να περνά οριακά
Η βασική θεωρία είναι ότι το πλύσιμο αφαιρεί από το σώμα τις λεγόμενες «σεξουαλικές φερομόνες»
Χρειάζεται θάρρος για να πληρώσεις δύο από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς και να μην τους βάλεις να κρατούν το προϊόν σου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Θα κάνουμε μαζί εκπομπή;»
To βίντεο που τον πρόδωσε
Το βίντεο στα social media συγκέντρωσε περισσότερες από 27.000 προβολές
Η επιστροφή της cask ale και το marketing της νοσταλγίας
Τι σχέση έχουν τα ούρα με τα data centers; Η Liquid Death έχει την απάντηση
Άρωμα... Βραζιλίας στη Θεσσαλονίκη
Η νέα πολυτέλεια των brands είναι να ξέρουν πότε να σωπαίνουν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το TikTok βίντεο που έκανε τα πράγματα χειρότερα
Tο σπίτι που χρησιμοποιήθηκε ως Wayne Manor στο Batman Begins
Μια φωτογράφος αποκάλυψε το φρικτό τέλος μίας κοπέλας που μόλις είχε παντρευτεί εξαιτίας ενός ανόητου τρεντ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.